09:05:00

Sony WH-1000XM5 İçin Konfor Çözümü (Diğer Kulaklıklar İçin de Uygulanabilir)

Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam: 1, Üyeler: 0, Misafirler: 1)

lostideas75

Moderatör
Sony WH-1000XM5 İçin Konfor Çözümü

Not: Diğer İçin de Uygulanabilir.

Sony WH-1000XM5, ses ve gürültü konusunda çok başarılı olsa da uzun kullanımda kulaklarımı acıtıyordu. Bazıları daha uzun sürelerde sorun yaşamayabilir ama ben bir saatten sonra kulaklarımın acımaya başladığını hissediyordum. Bunun üzerine Amazon sitesinden daha yumuşak ve konforlu bir ped satın aldım, bu daha yumuşak olsa da, kulaklarımın acıma süresini ve şiddetini ciddi şekilde azaltmadı. Bu sorunu çözmek için pratik bir yöntem denedim:

Şimdi kulaklık pedleri kafanıza ne kadar sıkı ve yakın oturursa, kulağınızı o kadar çok acıttığını fark ettim ve bu baskı ve direnç ne kadar az olursa, o kadar az acıdığını. Bu direnci azaltmak için kafa bandını iki tarafa çekerek uzattım. Bu işe yarıyor ama sonuna kadar çektiğinizde kulaklık ped’leri aşağıya düşüyor ve kullanmanız zorlaşıyor. O yüzden kafa bandı ile kulaklık bandı arasına bir destek yerleştirmeyi düşündüm. Eski kulaklık ped’lerimi kullandım bunun için. Sert yüzleri içte kalacak şekilde birleştirip yüzeyi kadife yüzeyli cırt bantla sabitledim. Bu 4 cm. kalınlığındaki destek mesafesi, (piyasadaki hazır ürünler çok daha kısa) kafa bandını sonuna kadar açmayı ve kulaklık ped’lerinin aşağıya düşmemesini sağladı ve kulaklık ped’lerinin kulağa yaptığı baskıyı önemli ölçüde azalttı.

Ama kulaklardaki baskı tamamen ortadan kalkmadığı için, ikinci bir çözüme daha başvurmak gerekiyordu. Elimle az bir mesafe kafa bandından dışarı doğru çektiğimde bu direncin kalan kısmının da çözüme kavuştuğunu fark ettim ve kulaklık pedlerinin hemen üstündeki noktaya da ikinci bir destek koymak gerektiğini düşündüm ve bunun için nasıl bir malzeme kullanabilirim diye düşündüm. Ama sert olsa kafayı acıtır, maksada ters olur, çok yumuşak olsa kafa bandını açmak için gereken kuvveti sağlamazdı. Çünkü az bir mesafe iki yana çekmek yeterliydi ama kuvvetli çekmek gerekiyordu. Bunun için uygun bir malzeme (Eva köpük/sünger) elimde varmış onu kullandım ve çok çok iyi oldu. Ve yine sabitlemek için kafayı acıtmayan kadifemsi yüzeyli cırt bandı kullandım, harika oldu.

Böylece hem yumuşaklık – konfor dengesi, hem de mekanik direnç – sabitlik dengesi sağlanmış oldu. Kısacası hazır ürünlerden bile daha iyi, tam kişiselleştirilmiş bir çözüm ortaya çıktı.

Dikkat etmeniz gereken şey, kulağın iki yanındaki eva köpüklerin mesafesini iyi ayarlamak. Öyle bir dengede oldu ki, hem kulağa ses iyi bir şekilde gelecek ve gürültü kesme özelliğini koruyacak kadar yakın, hem de kulakların acımasını engelleyecek kadar uzak.

Ekli dosyalar

• chatgpt-1757278561000.jpg
    chatgpt-1757278561000.jpg
    153.3 KB · Görüntüleme: 25

Son mesajlar

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6
Geri