09:05:00

BU PROJEYİ DİNLE! OYUN FİYATLARI MI? TÜRKÇE OYUNLAR MI? HEPSİ BİR ARADA!

Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam: 1, Üyeler: 0, Misafirler: 1)

lostideas75

Moderatör
"Kinay" youtube kanalında yayınlanan "BU PROJEYİ DİNLE! OYUN FİYATLARI MI? TÜRKÇE OYUNLAR MI? HEPSİ BİR ARADA!" başlıklı videoda teklif edilen, key dağıtıcı firmalarla indirimli oyun fiyatıyla anlaşıp, önce oyunu çokça satın alıp, sonra da bu somut satış verisiyle firmalarla görüşüp Türkçe dil desteği istemek şeklinde özetlenebilecek proje hakkında, neden gerçekçi olmadığı hakkındaki kanaatimiz:

"İyi niyetle ama tersinden bir teklif olmuş, hayatın pratik gerçekliğine ve tüm ticaret mantığı ve işleyişine aykırı. Anlaşılan daha önce yazdığımız hiç dikkate alınmamış. yine de teşekkür ederiz tabi. Tekrar vurgulamakta fayda görüyorum, dünyanın neresinde var böyle bir mantık?! "Biz çok sayıda satın almadığımız için hak etmiyormuşuz! Önce firma ürünü benim istediğim şekilde, bana göre kaliteli olan şekilde satışa sunacak, ondan sonra satın alınmasına firma hak kazanacak! Yoksa ben, benim istediğim gibi kaliteli olmayan bir ürünü, önceden çok sayıda satın almakla, kaliteli ürün almaya, istediğim gibi sunulmasına hak kazanmayacağım! Böyle saçmalık olmaz!" Bu sözlerimin halen arkasındayım. Baştan dil desteği olmayan oyunu satın alıp, sonra da belirsiz ve meçhul bir zaman boyunca ve dil desteği gelme ümidiyle oynamayı ertelemek gibi insanın ve ticaretin doğasına aykırı bir uygulama tutmaz ve kabul görmez. Hadi bunu bir oyun için yaptınız, onlarca ve tüm oyunlar için nasıl yapacak/yaptıracaksınız?! Böyle abes bir işi hangi aklı başında oyuncu kabul eder? Firmalar potansiyel görmedikleri için yapmıyorlar diyenler var ama o potansiyel tersinden ortaya çıkmaz, satıcı satılmaya değer nitelikte ürününü ortaya koyar ve tanıtır, sonra satış bekler. Firmaların "önce çok sayıda satın al, sonra düşünelim" yaklaşımını benimsemeleri oldukça yanlış. Bu mantık, sağlıklı bir ticaret anlayışına sahip olmadıklarını gösteriyor. Oyuncular, yüksek fiyatlı ve Türkçe dil desteği olmayan bir oyunu neden satın alsınlar ki? Önce firmaların fiyatlarını makul seviyelere çekmeleri ve anlaşılır bir şekilde ürün sunmaları gerekir. Sonrasında, bu satışların ne seviyeye yükseleceğini hep birlikte göreceğiz."

Son mesajlar

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6
Geri