09:05:00

Farthest Frontier yaması güncellenecek mi

Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam: 1, Üyeler: 0, Misafirler: 1)

asdqweyuk

Destekçi Üye
Destekçi Üye
Yani diger arkadasin fikirlerini destekledigimden degil ama gayet de anlasiliyor valla yapay zeka cevirisi oldugu, yapay zekanin noktalama isaretleri bile cok bariz. Sadece bardagin dolu tarafindan bakmak sacma. Tamamen gonulluluk esasli is yapmiyolar, yaptiklari her seyi sirf biz oyunlardan Turkce bir sekilde zevk ala ala oynayalim diye yaptiklari yok. Bircok yama kalitesi iyi degil, bazilari hic calismiyor bile. Konulardaki mesajlara donus bile yapmiyolar. Yamayi yaptiktan sonra ortadan kayboluyorlar resmen. Viewfinder yamasi denedim, bayagi sorunluydu. Signalis denedim, calismadi. Warm Snow denedim, calismadi. Lego Voyagers denedim, calismadi. Trepang2 yamasi onceden varmis galiba ama onu da kaldirmislar, ceviri kalitesi cok da iyi degilmis videolardan gordugum kadariyla. Kaliteli oyun icin istek aciyorsun coguna cevap bile gelmiyor, sacma sapan adi sani duyulmamis oyunlara yapiliyor sirf ''yeni'' diye. Gonulluluk esasli kisiler stratejik olarak daha cok taninmak icin yeni oyunlara bakiyolar, kalite ve destekten ziyade adlarini duyurma on planda olarak is yapiyolar. Aylarca ugrasiyolarsa diger yamalardan daha once cikmak icin ugrasiyolar. Sitede yamaya erismek bile kayit olma sarti istiyor.

Yaziyi yazarken ana sayfada rastgele Heading Out adli oyuna yama yapildigini gordum mesela. Oyunu oynayan kisi yok neredeyse, incelemeler de vasat. Undertale, Katana Zero, FTL gibi onlarca cok kaliteli yapimlarin bile hem adam akilli hem de son surum icin yamalari yok ki eski oyunlar olmasina ragmen hala oynayan sayisi azimsanamayacak kadar fazla. Guacamelee yok, Nine Sols yamasi calismiyor. Yaptiklari is tamamen gonulluk esasli olsaydi, her ne kadar artik sitede bir tane bile el cevirisi yama yapilmasa da takdir ederdim, fakat bardagin bos tarafi cok daha agir basiyor.

öncelikle yöneticiler zaten yapay zeka çeviri diye belirtiyorlar. benim oynadığım oyunlarda, Pathfinder Wrath of the Righteous gibi dev bir RPG olsun, Pentiment gibi damgasını vurmuş bir macera oynu olsun ve benzeri oyunları gayet sorunsuz, oyun akışım bozulmadan oynadım, Türkçe yamalar gayet akıcı ve yapay zeka çeviri için gayet başarılıydı. konulara sık cevap gelmemesini ve istediğimiz oyunlara bazen hiç bakılmamasını da anlayabiliyorum, çünkü isteklerin ve soruların ardı arkası yok. bak bu başlıkta, bu kişilere yapılan sahtekarlık ve şark kurnazlığı haksız eleştirilerine karşı sesimi çıkardım ve 1500 gerçekten bedava olan çeviri hakkında tek kelime, teşekkür, minnet etmeden bu haksız eleştirilerin yapılmasına karşı fikrimi belirttim. ama bir kaç gün içinde, buna benzer şeyler söyleyenler yine gelecek. onlara da cevap verecek miyim? hayır. çünkü biliyorum ki bitmeyecekler. ben hepsine tek tek cevap vermekten bıkarım. bu mantıkla bakarsak, bu kişilerin de sitede kendilerine sorulan her soruya cevap vermemelerini anlayabiliyorum.

oyunlara gelince. bak mesela yukarıda saydığın oyunların hemen hiçbirini bilmiyorum. çünkü büyük ihtimalle ilgi alanımdaki oyunlar değiller. mesela, asla action, platform, first person oyunları oynamam. (first person bende motion sickness yapıyor.) aralarında bir undertale bir de FTL oyunlarını bilirim, ama oynamaktan keyif almadım. öte yandan benim başlık açarak istekte bulunduğum oyunlar da belki de senin ilgi alanına, sevdiğin oyunlar arasına girmez: Burden Of Command, Sultan's Game, God Will Be Watching. çevrilmeleri için başlık açtım. hiçbirine tek bir destek yada cevap gelmedi. Ben de isterdim, altlarına site yetkililerinden, bu oyunu çeviri çalışmasına 1 ay içinde başlayacağız, yada bu oyunu çeviremeyeceğiz çünkü çeviri biçimi çok karışık gibi cevaplar almayı, yani incelendiğini bilmek isterdim. ama bu cevapları almamayı da çok iyi anlayabiliyorum çünkü sadece sen ve ben değiliz. sen ve ben gibi zevkleri, istekleri birbirlerinden farklı kişilerden her gün onlarca istek alıyor bu site. her birine cevap verememelerini anlıyorum. ama eğer bir oyun isteğinin altına destek dolarsa, ard arda bir çok insan o oyuna istek gönderirse cevap verdiklerini de biliyorum. mesela Dispatch gelir gelmez arda arda bir çok kişi oyunun çevirisini istedi ve oyun çok hızlı bir şekilde çevrildi.

Çevrilen isimsiz, başarılı olmadığını söylediğin oyunlarla ilgili düşüncem ise, yeni piyasaya çıkan ve teknik olarak çevirisi kolay olan bazı oyunları hemen çevirebildikleri. mesela yine benim çıkmasını merakla beklemiş olduğum ve çıkar çıkmaz oynamaya başlayıp başarılı da bulduğum Master Of Command oyunu bu çevirilen yeni oyunlar arasında değildi. çünkü biliyorum ki, oyunun her yerinden yazılarla dolu menüler çıktığı için, teknik olarak çevirisi gayet zor.

gönlüm ister ki, sadece üç tanesinden bahsettiğim kafamdaki uzun listedeki oyunlar tek tek çevrilsin. çünkü "gem" olarak gördüğüm, aşırı rağbet görmeyen, ama oynayanların %90'ından fazlasının harika dediği oyunlar bunlar. bunu gönlüm ister, ama bunu kendim istemeye hakkım yok. çünkü ben sitedeki binlerce oyuncudan bir tanesiyim. benim istediğime değil, çoğunluğun istediğine öncelik verilmeli. ve bu site de bunu zaten yapıyor, çoğunluğu dinliyor ve yanıt veriyor, eğer çevrilmesi teknik olarak mümkünse.

Son düzenleme:

mateji

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
siz bedavaya mı çalışıyorsunuz? öğrenciyseniz babanız, anneniz para almadan mı emek veriyor? burada çeviri yapan kişiler bunun için vakit harcıyorlar, ücretli programlar kullanıyorlar, çeviri yaparken kullandıkları araçların da masrafları var. buna rağmen tüm çevirileri ücretsiz sunuyorlar. bu kişilere destek veren kişiler yamalara bir ay önce ulaşabiliyorlar, bu mu sorun? nankörlük etmeyin. Türkçesini asla bulamayacağınız yüzlerce oyunun Türkçesine şu anda bu sitede anında erişebiliyorsunuz. Hem de çoğunluğu gayet kaliteli çeviri. Bir zahmet erken erişimde olanlara da bir iki ay sabrediverin.

Sana çok güzel bir yorum yapayım. Bu şahsiyetler reklamlardan ve site trafiğinden para kazanıyor, yani kimse bunu "babasının hayrına" yapmıyor. Adamlar para kazandığı için yapıyor. Kimleri savunduğunu bir düşün istersen. Bir de üzerine paralı abonelik satıyorlar, satın almazsan türkçe yamaya ulaşamıyorsun. Onu geçtim, para ödediğin halde "kaliteli" bir yamayla karşılaşmıyorsun. Yarı insan yarı çeviri bir yama var karşında. Ama sen gelip de buraya bunların yaptığı işi sanki kendi çıkarın varmışçasına savunabiliyorsun. Arkadaş, burada kimse babasının hayrına çeviri yapmıyor. Ücretli olsa da, ücretsiz olsa da bundan gelir elde ediyorlar. Yönetici discord'a ödediğimiz para var demiş mesela, Discord sunucularındaki üye sayısından da para kazanıyor bunlar. Yani gelip burada, bilip bilmeden türkçe yama yayınlayan kişileri savunamazsın dost. Yorumuma bu çeviriyi savunan diğer kişiler de alınabilir.

sinnerclown

Yönetici
Yönetici
Sana çok güzel bir yorum yapayım. Bu şahsiyetler reklamlardan ve site trafiğinden para kazanıyor, yani kimse bunu "babasının hayrına" yapmıyor. Adamlar para kazandığı için yapıyor. Kimleri savunduğunu bir düşün istersen. Bir de üzerine paralı abonelik satıyorlar, satın almazsan türkçe yamaya ulaşamıyorsun. Onu geçtim, para ödediğin halde "kaliteli" bir yamayla karşılaşmıyorsun. Yarı insan yarı çeviri bir yama var karşında. Ama sen gelip de buraya bunların yaptığı işi sanki kendi çıkarın varmışçasına savunabiliyorsun. Arkadaş, burada kimse babasının hayrına çeviri yapmıyor. Ücretli olsa da, ücretsiz olsa da bundan gelir elde ediyorlar. Yönetici discord'a ödediğimiz para var demiş mesela, Discord sunucularındaki üye sayısından da para kazanıyor bunlar. Yani gelip burada, bilip bilmeden türkçe yama yayınlayan kişileri savunamazsın dost. Yorumuma bu çeviriyi savunan diğer kişiler de alınabilir.
Bunların hiçbirinden para kazanmıyoruz.

asdqweyuk

Destekçi Üye
Destekçi Üye
ben bu "Bir de üzerine paralı abonelik satıyorlar, satın almazsan türkçe yamaya ulaşamıyorsun." lafına cevap verdim, hala da veriyorum. 1500 adet ücretsiz yama neyinize yetmedi, onlarla ilgili neden tek bir teşekkür yada minnet etmediniz de, tam bir açgözlü gibi, erken erişimde olan ve azıcık sabır gösterirseniz, hani ananızın karnına dokuz ay sabretmiştiniz ya, ondan çok daha az bir sürede, altı üstü bir yada iki ay sürede zaten normal erişime açılıp bedava kullanılacak yama üzerinden bu emekleri veren insanlara saldırıyorsunuz? sonuçta adamlar size şu anda 1500 oyunun yamasını bedava sunmuyor mu, sunuyor? binlerce insan şu anda bu yamalarla keyifle oyun oynuyor mu, oynuyor. tüm bunları görmezden gelip, bu bedava yamalar hakkında tek minnet etmeyen sizler, art niyetlisiniz. çık buradan, git internette başka Türkçe Yama siteleri ara bakalım. ya doğrudan bilgisayarına şantaj virüsü atan sitelerle, yada tüm çevirilerini ücretli sunan, üye olmazsan avucunu yalayacağın sitelere rastlayacaksın. buyur sen onlara git, burası emeğe saygı duyan, destek verilmesine ağlamayan insanlara kalsın. bu sitenin emeğe saygı duyan ve kendilerine sunulan 1500 kadar Türkçe yamayla eğlenen binlerce üyesi var.

Son düzenleme:

asdqweyuk

Destekçi Üye
Destekçi Üye
forum kuralları madde 10'a uyarak sana cevap vermek zor, ama senin aksine, sanırım benim zekam da çapım da bunu çözmeye yeter, hallederim.

aslında bu cevabın çok iyi oldu, senin gibilerin gerçek yüzünü gösterdi, farkında olmadan yaptın, ama yine de teşekkürler.

burada iki karşı tarafız.

durum şu. Sinnerclown adlı Türkçe Yama yapan bir site var. Bu site, YZ ile oyunlara Türkçe Yama yapıyor, ve insanlara ücretsiz, bedava sunuyor. şu anda bu siteyle ilk defa karşılaşıp, ilk defa hesap açan bir insan burada 1500'den fazla oyunun Türkçe yamasına bedava ulaşıp kullanabiliyor mu? EVET kullanıyor. Gerçek bu. Benim tarafım bunu söyleyen gerçeğin yanında olan taraf. Sizinki ise gerçeği inkar eden, yani çarpıtan, yalan söyleyen taraf.

devam edelim, Sinnerclown sitesi, yeni bir Türkçe yama çıkardığında, yada güncelleme yaptığında, bu yamayı Erken Erişim'e alır, bu erken erişim yamalarına, sadece siteye destek olan aboneler erişebilir. Erken erişimdeki üyeler yamalarda sıkıntılar bulurlarsa yöneticilere bildirir, yamalarda düzeltmeler yapılır. ardından bir yada iki ay süre sonra, bu yamalar Erken erişimden normal erişime geçer ve herkes tarafından bedava indirilip oynanabilir. Gerçek bu değil mi? Bu. Peki bu gizli saklı mı? Hayır, forumun duyurular kısmında açıkça yazıyor. Peki bu dünyada görülmemiş, anormal bir şey mi? hayır, hemen hemen her yerde bu uygulama var. ücretsiz yz uygulamalarında da aboneler erken erişir, bir giyim markasının yeni sezon ürünlerine de destekçiler erken erişir, bir sergi olduğunda da destekçiler erken erişir. kaldı ki yukarıda saydıklarımın hepsi, daha sonra destekçi olmayanlara ürünlerini ÜCRETLİ satar. oysa sinnerclown, erken erişim süresi bittiğinde bu yamaları BEDAVA'ya sunuyor. Bunlar gerçek. ve benim tarafım gerçeğin yanında. sizinki ise bunu inkar edip, çarpıtmaya çalışan tarafta.

Gayet basitçe anlatayım. Sizin çarpıtmanız şudur:

erken erişimdeki(ancak bir iki ay sonra BEDAVAYA, ÜCRETSİZ erişilebilecek) 90 oyun > şu anda normal erişimde olan, BEDAVA'ya erişilebilen 1500 oyun. işte insanları böyle kandırmaya çalışıyorsunuz.

benim yönetici olduğum iftirasına gelince. anlamak için çok zeka gerekmiyor. açtığım 4 istek konusundan hiçbirine cevap dahi gelmediğini görünce bunu anlayabilirsin. eğer kendim yönetici olsaydım zaten istekte de bulunmazdım, o 4 oyun şu an zaten çevrilmiş olurdu.

evet, sanırım senin çapına inmeden ve forum kuralları 10'a uyarak cevap vermeyi başardım. şimdi sen ister buna yine kendi çapında cevap ver, ister ban yedikten sonra yeni hesap açmak için emaille vs bir sürü şeyle uğraş dur, yeni hesabınla cevap ver, bir şey değişmeyecek. yukardaki apaçık gerçeklere karşı yapabileceğin hiçbir şey yok. sen ve senin gibi, çarpıtan, algı yaratmaya çalışan, muhtemelen bu site nedeniyle para kaybeden diğer sitelerin bir üyesi olan sen gibiler, azınlıksınız. burada binlerce kişi, ücretiz sunulan binden fazla Türkçe yamayla gayet eğlenerek oyun oynar vaziyetteyiz. size kolay gelsin.

Son düzenleme:

HyperBeast

Çaylak
Şimdi, oyunlar ve dosya yapıları hakkında bilginiz yok. Bu dediğiniz oyunlara güncelleme gelince çalışmaz; o yüzden yoğun istek gelmezse o oyun güncellenmez, çünkü yüzlerce oyun var.

Bu oyunlara normal yama yapmak için çevirmen tutmanız gerekir, ama o kadar gelir yok. Biz de döneme göre en kaliteli çeviri sistemini kullanıyoruz ve bunun için para ödüyoruz.

Bu sitenin ücreti var, Discord’da ödediğimiz para var. Her oyuna yama yapamıyorsunuz; tool gerekli, ona da ödediğimiz paralar oldu.

Yayınlanmış ve test edilmiş oyunlar normal çeviriye yakındır.

He, gene beğenmediyseniz buradan indirmek zorunda değilsiniz. Biz süreçte nasıl geliştiğimize bakıyoruz.
Ban attiginizi yeni fark ediyorum; keske bir tartisma hakki sunsaydiniz da oyle ban atsaydiniz veya direkt hic cevap yazmadan ban atsaydiniz, boyle ban atmaniz sacma olmus acikcasi zira dusmaniniz degilim ve yapici fikirler de belirtmek isterdim.

Dediginiz gibi bilgim yok ama eger yama guncellenmeyecekse sitede durmasinin mantigi ne onu da anlamiyorum, varsayalim ki dosyalar hakkinda bilgisi bile olmayan kisi uye olup o kadar ugrasla -pek bir ugras olmasa da dosyalarla hasir nesir olmayan biri icin stres ve ugras oluyor- yama kurmayi deneyecek ve calismayan yamayla karsilasinca siteye karsi antipati olusacak kiside.

Nasil bir yogun istek bekliyorsunuz bilmiyorum ama sahsen ben yama arayacagim zaman nete ''X Turkce yama'' seklinde aratiyorum, genelde zaten ya bu site ya da baska forum/ceviri sitelerinde o yama karsima cikiyor. Eger cikmazsa ilerde zaten isimden kaynakli ingilizce ogrenmek zorunda kalacagim icin o zaman oynarim diyorum. Eger cikarsa yamanin kalitesine ve guncelligine bakiyorum; eger yama guncel degilse, kalitesizse yine ayni dusunceyle es geciyorum. Bircok kisi benimle ayni sebeple olmasa da boyle yapiyordur. Eger guncel/kaliteli degilse genelde yamalar es gecilir. Siteye kayit olmak, bunun konusunu acmak vesaire mesakkatli is. Ozetle anlatmak istedigim sey eger yogun istek beklerseniz zaten gelmeyecek. Site yonetmedigim icin bilemem ama varsa eger gun icin hangi yama linkine ne kadar tiklandigina, hangi sayfaya ne kadar girildigine bakilabiliyorsa eger o zaman veriler daha gercekci olur. Katana Zero icin mesela X forumunda gorselini koydugum fotografa bakin: 12K kisi konuya girmis, insanlar yama arayisinda ama istek var mi? Yok. Istekten ziyade bu tarz seylere dikkat ederseniz bence daha mantikli olacaktir hem kullanici icin hem de sizin/site icin.

Maddi olarak para kazanmaniza katiyen bir sey demiyorum, tabii ki kazanacaksiniz ama sanki gider var da gelir yok gibi lanse etmeyi de dogru bulmuyorum. Zaten dedigim gibi diger arkadasin fikirlerini desteklemiyorum ben. Erken erisim olayi benim acindan okay bir durum.

Ekli dosyalar

• Screenshot 2025-11-06 212309.png
    Screenshot 2025-11-06 212309.png
    9.6 KB · Görüntüleme: 21

Son mesajlar

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6
Geri