09:05:00

PC Goodbye Deponia ve Deponia: The Complete Journey Türkçe Yama İsteği

Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam: 1, Üyeler: 0, Misafirler: 1)

GoAsTXanx

Çaylak
Öncelikle Türkçe yamaları biz oyunculara ulaştırdığınız için Teşekkürler. Goodbye Deponia serinin 4 oyunundan 3 üçüncüsü ve resmi dil desteği olmayan tek sürüm doğal olarak Deponia: The Complete Journey da ilk üç oyunun hepsini içerdiğinden resmi dil desteği yok bu güzel oyunlara en azından Goodbye Deponia için yama yapabilir misiniz ?

Not: Goodbye Deponia 2020 Temmuz ayında çeviri yapılmaya başlandı ama yarıda bırakıldı sanırım...

Sorun olmazsa linki

sinnerclown

Yönetici
Yönetici

jackcohle

Çaylak
Aşağıda verdiğim linkten Visionaire Tools aracını indirin. Klasöre ayıklayın.

Goodbye Deponia'nın kurulu olduğu klasörün içinde data.vis dosyası mevcut. Bu dosyayı kopyalayın ve verdiğim aracın içinde yer alan bin klasörüne yapıştırın.

1- CMD'yi açıp bin klasörüne erişin. (sizde klasör yolu farklı olabilir)
cd C:\Users\kullanıcıadınız\Masaüstü\Visionaire Tools\bin

2- İlk iş olarak, vis dosyasını ORIG_DATA_0 klasörüne ayıklayacağız.
extract_vis data.vis ORIG_DATA_0

3- Sonra, ORIG_DATA_0 klasöründeki vbin dosyasından dil dosyasını ayıklıyoruz.
read_vbin ORIG_DATA_0\02924.vbin -l 1 -t 02924_1_ref.txt

Bin klasörüne çıkarttığımız 02924_1_ref.txt dil dosyasını açıp çevirinizi yapın. Çeviri yaparken ingilizce cümlelere ya da kelimelere dokunmayın. Sağ tarafında yer alan boşluğun sonuna çevirilerinizi ekleyin. Yoksa hata alırsınız. Örneği aşağıya bırakıyorum:
27031 New Game Yeni Oyun

4- Çeviriyi tamamladığınızı varsayarak devam ediyorum. Şimdi de çeviri yaptığımız dosyayı vbin dosyası içine sıkıştıracağız. (Burada dikkat etmeniz gereken nokta şu, bu komutu çalıştırdığınızda bir hatanız varsa cmd üzerinden araç bunu size "error" uyarısıyla gösterecek. Verdiği id'ye giderek hatayı kolayca düzeltebilirsiniz.)
modify_vbin ORIG_DATA_0\02924.vbin VBIN_NEW\02924.vbin -t 02924_1_ref.txt

VBIN_NEW klasörü içinde sıkıştırdığımız vbin dosyamız hazır.

5- Son olarak, vbin dosyasımızı vis dosyası içine sıkıştıracağız.
replace_vis data.vis data_new.vis VBIN_NEW

Bin klasörü içinde data_new.vis adlı yeni dosyamız oluşacak. Bu dosyayı ismini değiştirip(data.vis olacak ismi) oyunun kurulu olduğu yere atıp test edebilirsiniz. Sıkıştırma komutlarını tekrar çalıştırmak istediğinizde VBIN_NEW klasörünün içindeki dosyayı silmeyi unutmayın. Kaynağa göz atmanızı da tavsiye ederim. İyi çalışmalar.

Not: Dil dosyasında bazı eksiklikler var. Tüm çeviriyi yapsanız bile oyunun bazı yerleri hâlâ ingilizce olarak kalıyor. Dil dosyası içinde o yerleri bulamadım. Video dosyalarına eklenmiş halde buldum. Çeviri dosyasını hallettiğinizde sırada video dosyalarını çevirmek kalıyor. Buraya kadar geldiğinizde bu konuda da yardımcı olurum.

Not 2: Dil dosyasını VSCode ya da notepad ile rahatlıkla düzenleyebilirsiniz.

Son düzenleme:
Yapay zeka destekli bir çeviri hazırladım. Denemek isteyen varsa linki bırakıyorum.

Dostum eline sağlık, bu yama ile oynayıp bitiririm. Bana hikaye anlaşılsın yeterdi ve yaptığın yamada da zaten hikaye anlaşılır diye düşünüyorum. Uzun süredir bu seriye başlayacaktım sadece bunda türkçe olmadığı için erteliyordum, sayende başlayalım bakalım, teşekkürler.

jackcohle

Çaylak
Dostum eline sağlık, bu yama ile oynayıp bitiririm. Bana hikaye anlaşılsın yeterdi ve yaptığın yamada da zaten hikaye anlaşılır diye düşünüyorum. Uzun süredir bu seriye başlayacaktım sadece bunda türkçe olmadığı için erteliyordum, sayende başlayalım bakalım, teşekkürler.
Rica ederim dostum. Ben bitirdim gayet keyifliydi. Karşılaştığım çeviri hatalarını ve akışı elimden geldiğince düzenledim. Ortaya fena olmayan bir iş çıktı bence. Keyifli oyunlar.

Son mesajlar

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6
Geri