The Last of Us 2. Sezon 1. Bölüm Hakkında İzlenimler ve Türkçe Oyun Hikayesi

Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam: 1, Üyeler: 0, Misafirler: 1)

lostideas75

Moderatör
hq720.jpg

The Last of Us 2. Sezon 1. Bölüm Hakkında İzlenimler ve Türkçe Oyun Hikayesi

“The Last of Us Serisi Türkçe Oyun Hikayesi” ismiyle Türkçe oyun filmi Youtube kanalından oyunların videolarını izlemenizi tavsiye ediyoruz. Diziden daha çok keyif alabileceğiniz kanaatindeyiz.

Dizideki Ellie, sadece görüntü olarak değil, karakter olarak da Ellie ile alakası olmadığı dikkatimi çekti. Siz de alıcı gözle bakarsanız, bu kız çok itici, uyuz ve küstah bir tip. Oyundaki Ellie ise gayet kırılgan, sempatik, mütevazi, neşeli ve esprili bir karaktere sahip.

Hem ayrıca dış görünüşün hiç önemi olmadığı düşüncesi de çok yanlış, o fiziki görünüş o karaktere oturmuyor işte, o kadar basit. Sadece oyundaki Ellie karakterine uymadığı için değil, ona benzemediği için değil, bu tarzda bir hayatta kalma/korku macerası için de uygun durmuyor, yakışmıyor böyle çelimsiz bir fizik yapısı. Diyeceksiniz ki, Ellie çok mu cüsseli? Evet, doğru fakat Ellie’nin simasında, duruşunda, karakterinde, ciddiyetinde, karizmasında çok başka şeyler iyi bir kıvam oluşturuyor.

Hele dizideki şu Abby’ye bakın, oyunda gayet kaslı ve cüsseli olan kızı, gayet çelimsiz bir genç kız oynuyor. O da hiç oturmamış Abby karakterine. Halbuki o kaslı yapısıyla Abby karakteri bir bütündür, o cüssesiyle bir asker olduğunu ve Ellie’den çok daha güçlü olduğunun mesajını verir. Ama bu iri yapısının altında babasıyla ve diğer insanlarla olan iyi ilişkisi çarpıcı bir başka mesaj verir bize oyunda. Şimdi bunun için de mi dış görünüşün önemi yok diyeceğiz, olacak iş mi bu şimdi. O kadar çelimsiz bir insan seçmişler ki, bir an yan profilden göründüğü an Ellie zannettim, acaba o mu ki dedim, olacak iş değil.

Ellie ve Dina’nın yaratıkların olduğu kapalı bir mekana girdiklerindeki halleri, tavırları sanki eğlenceli bir şey yapmaya girmişler gibi ve yaptıkları, yapacakları işten zevk aldıklarından şeytanca gülümsüyorlar. Bu sunum hem hoş değil, hem de gerçekçi değil. Tamamıyla macera ve gerilim hissini bozuyor ve dizinin dramatik konseptine hiç uygun değil.

Dizideki Dina da oyundakinin aksine çok daha güzel bir kız. Bu ne menem bir iş anlamadım gitti. Bir de aslında olayları çok fazla zamana yayıyorlar, ilk sezonda da öyleydi. Fazla kayda değer, sürükleyici, heyecanlı olmayan olayları uzun zamana yayarak gösterdikleri için anlamını iyice yitiriyor. Hatta oyundan haberi olmayan bir insan için manasız, durgun, sıkıcı, kasvetli ve bunaltıcı bir dizi bile sayılabilir. Bu gayet anlaşılabilir. Elbette dizinin oyun gibi ya da oyunun aynısı olması beklentisi çok saçma olur normal şartlarda fakat oyun, oyun gibi olmadığı için ve sinematik anlamda çok başarılı bir oyun olduğu için diyebiliriz ki, bu kadar sinematografisi güçlü olan bir oyunun dizi uyarlaması böyle olmamalı, ondan çok daha iyi olmalıydı hem temposuyla, hem aksiyonuyla ama yok işte. Ortalama bir seviyeyi ancak tutturuyor.

Diziye oyundan bağımsız olarak bakıldığında bence vasat yani ortalama bir yapım. Hatta pek çok kişinin sıkılacağı ve kayda değer bulmayacağı, anlamlı ve sürükleyici görmeyeceği bir yapım. Ben de merak ettiğim ve oyunları oynadığım için, oyunlarla bağ kurarak ve oyunun bir dizi şeklinde canlandırılmasından nispeten keyif aldığım için izliyebiliyorum ama harika bir sürükleyicilikle değil. Sonraki bölümler ve sezondan da çok fazla bir şey beklememek lazım, daha iyi olursa sürpriz olur. Ama oyunda çok iyi işlenmiş bazı hikaye sekanslarını, dizinin ağır temposuna ve uzun süresine rağmen, çoğu zaman oyunu bilmeyenin pek etkilenmeyeceği çarçabuk bir şekilde geçiştirildiğini ve iyi işlenmediğini görüyorum ve üzülüyorum.

Bu nedenle The Last of Us’ın harika macerasının, Türkçe oyun filmi formatında seyredilmesinin/deneyimlenmesinin çok iyi ve tatmin edici bir alternatif olabileceğini düşünüyor ve bunu tavsiye ediyorum. Google aramaya “Türkçe oyun filmi The Last of Us” yazarsanız ulaşabilirsiniz videolarına.

Son mesajlar

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6
Geri