09:05:00

(YENi!) Don't Starve - Türkçe Altyazı ve Türkçe Menü

Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam: 1, Üyeler: 0, Misafirler: 1)

Davetsiz57

Çırak
Don't Starve - Türkçe Altyazı Yaması
Logo-1.png

1.jpg

2.jpg

3.jpg

Tekrar merhaba herkese, yaklaşık 3-4 haftadır Don't Starve oyununa sıfırdan Türkçe yama yapmakla uğraşıyordum arkadaşlar. Bu esnada foruma pek giremedim maalesef. Günde ortalama 4-5 saatlik çalışma sonucunda yaklaşık 25-30 günde yamayı tamamladım. Tabi bazen farklı işlerim yüzünden yamayla uğraşamadığım günler de oldu. Yamayla uğraşırken PC başında durmaktan eklem, boyun ve baş ağrıları çektim, gözlerim kaydı resmen ama yine mutlu şekilde sonuca ulaşmanın sevincini yaşıyorum.;) Yama basit bir yama değil, böyle bir oyunda bu kadar çok kelime ve cümle olması beni çok şaşırttı gerçekten yani toplamda 213 Bin satır bulunan dil dosyasında 42 Binden fazla Türkçe'ye çevirdiğim satır var. Tabi bu satırlar da bazen uzun cümleler ve kelimelerden oluşuyor. Üstüne bir de çevrilen kelimelerde Türkçe karakter kulanılamıyor olması ayrı bir uğraş gerektirdi. Tabi yamada yapılan bir hata oyunun açılmasına yada çökmesine bile sebep olabiliyor. Bazı birkaç yerde ufak hatalar olabilir. Mesela ''Pick'' kelimesini oyunda ''Topla'' olarak değiştirmeme rağmen nedense oyun içinde yine ''Pick'' olarak gözüküyor. Daha kısa bir kelime kullanayım dedim ''Pick'' yerine ''Al'' yazarak denedim ama yine olmadı. Yani bunun gibi ufak tefek sorunları görmezden gelirseniz yama gayet yeterli oldu diyebilirim. Tek başıma uğraştığım için gerçekten beni zorladı ama yapay zekadan da yardım alarak normalden çok daha kısa sürede bitirmiş oldum. Abartmıyorum gerçekten, belki yapay zeka yardımı olmasa tek kişi bu yamayla 6 ay ila 1 yıl arasında uğraşırdı emin olun. Neyse, bu işle uğraşanlar varsa ne demek istediğimi anlıyordur zaten. Yamayı test ettiğim oyunun versiyonu 1.0 'dır. Verdiğim dosyanın içinde yamayı nereye atacağınızla ilgili açıklama mevcuttur. Oyunu çok fazla oynayıp test etme şansım olmadı maalesef. Oyun esnasında bariz bir hata görürseniz lütfen bildirin ki düzeltmeye çalışayım. Şimdiden iyi oyunlar dilerim. Saygılar..🎮:giggle:🖐️

Mega Linki:

Mediafire Linki:

Davetsiz57-El1.gif

Son mesajlar

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6
Geri