09:05:00

Bir ŞEY Geldi - The Thing: Remastered - Full Türkçe Dublaj ve Altyazı Yaması Çıktı!

Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam: 1, Üyeler: 0, Misafirler: 1)

THE THİNG REMASTERED TÜRKÇE DUBLAJ ve ALTYAZI YAMASI
Son.png

Bir ŞEY Yaklaşıyor demiştim ve Davetsiz57 farkıyla o ŞEY (Thing) Geldi ;)

Proje Adı: The Thing: Remastered
Platform: Nintendo Switch & PC
İçerik: AI Türkçe Dublaj ve Altyazı
Durum: %100 Tamamlandı.

Merhaba Arkadaşlar,

Sanırım Türkiye'de yine bir ilke imza atıyorum :)
Aynı anda 2 platformda; hem Nintendo Switch konsollarda hem de PC kullanıcıları için, ''The Thing: Remastered'' oyununa ait (%100 Türkçe dublaj ve altyazı) yamasını sizinle paylaşmaktan gurur duyuyorum..

Açıklama:
Uzun ve oldukça yorucu bir çalışmanın ardından ''The Thing: Remastered'' oyununun tamamen Türkçeleştirme çalışmalarını sonunda tamamladım. Ve sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyorum. Yaz tatiline çıkmadan önce bu projeyi bitirip sizlerle paylaşmak istedim. Bu yama, sadece bir metin çevirisinden ibaret değil aynı zamanda oyunun tüm atmosferini dilimize aktarabilmek adına gerçekleştirdiğim kapsamlı bir Türkçe dublaj çalışmasını da içeriyor..

Bu süreçte karşılaştığım temel zorlukları paylaşmak isterim:
Bu yama, orijinal oyunun atmosferine sadık kalınarak hazırlanmıştır. Seslendirmeler, oyunun sahip olduğu o izole ve tekinsiz havayı bozmamaya dikkat edilerek Yapay Zeka aracılığıyla yapılmıştır. Tek kişilik ve gönüllü bir proje olduğundan, profesyonel ekip olarak çalışma imkanım olmadığından seslendirmelerde Profesyonel insan seslendirmesi kullanamadım. Bu yüzden yapay zekayı tercih
ettim. Oyunun dosya yapısını çözebilmek için uzun süre araştırma yaptım. Paket dosyalarının açılması, düzenlenmesi ve yeniden oluşturulması için çeşitli araçlar kullandım. Dublaj dosyalarının oyunun kabul ettiği formatlara dönüştürülmesi ve oyuna entegre edilmesi ciddi zaman aldı. Oyunda tam 4000’den fazla ses dosyası üzerinde tek tek işlem yapmam gerekti. Her değişiklik sonrasında oyunu tekrar tekrar test ederek oluşan hataları gidermeye çalıştım. Her ne kadar oyunun orijinalinde çoğu ses dosyası benzer ve tekrarlardan ibaret olsa da oyuna farklılık ve çeşitlilik katmak adına farklı konuşmalar ekledim. Mesela NPC ler oyundaki komutlara sadece ''Tamam'' diyorsa seslendirmede ''Tamam'', ''Pekala'', ''Baş üstüne'' gibi farklı varyasyonlar ekledim. Seslendirmeleri altyazılardan farklı yaptım ki alternatif olsun, isteyen altyazıyla birlikte oynasın isteyen sadece Türkçe seslendirme ile oynasın. Bunların haricinde dosyaları oyun içinden ayıklamak, orijinal seslerle senkronize etmek, oyuna uygun şekle dönüştürmek ve oyunun motoruna uygun formatta paketlemek büyük bir zaman aldı. Bazen tek dosya üzerinde defalarca çalışıp istediğim sonuca ulaşamadığım oldu. Ve tekrar tekrar editlemek zorunda kaldım. Kısacası bu proje dışarıdan bakıldığında yalnızca birkaç dosyanın çevrilmesi gibi görünse de işin perde arkasında haftalarca süren araştırma, teknik çalışmalar, testler ve sayısız deneme-yanılma süreci bulunuyor. Hatta oyunu son haline getirip paketledikten sonra oynayıp test ederken, seslendirmelerin bazılarının oyunda düşük seviyede kaldığını fark ettim ve tüm ses dosyalarının ses seviyelerini daha yukarı çekip düzenlemek zorunda kaldım. Bazı yerlerde dublaj tonlaması bir tık daha iyi olabilirdi diye düşünüyorum. Bazı sesler oyundaki karakterin ses tonu ve yapay zeka yüzünden ince tonlarda çıktı. Ara sahnelerdeki video ve konuşmalarda dudak hareketlerinde senkron bozuklukları olabilir. Bunun gibi teknik sorunlar olabilir ama yine de oyun makul ve oynanabilir bir seviyeye geldi diyebilirim.

Kişisel Yorumum;
Oyuna gelince A+ kalite bir oyun olmasa da orta seviye bir oyun sayılır. Açıkçası oyunun mekanikleri, atmosferi ve derinliği filminde olduğu kadar iyi değil. Gönül isterdi ki, çok daha kaliteli bir yapımla karşınıza çıkayım ama maalesef bazı oyunların dosyalarına erişebilmek ve düzenleyebilmek nerdeyse imkansız yada çok profesyonellik gerektiren bir iş. Nintendo'nun kale gibi duvarlarını ve kilitlerini aşmak gerçekten zor iş. Ama kim bilir, ilerde daha farklı sürpriz projelerle yine karşınızda olabilirim. Bunu sizin talepleriniz ve zaman gösterecek diyelim..

Yamayı ve kurulum notlarını aşağıda bulabilirsiniz:
Teknik bir aksaklık yaşamamanız için elimden geleni yaptım ancak yine de gözden kaçan hatalar olabilir; sonuçta 4000+ dosyadan bahsediyoruz. Ve Oyunu vakit darlığı sebebiyle sadece 4. bölüme kadar oynayıp test edebildim, artık siz baştan sona test edip sonuçları yazarsınız.. Eğer oyunda gözümden kaçan bir yer, senkronu bozuk bir ses dosyası veya hatalı bir çeviri cümlesiyle karşılaşırsanız, lütfen yorumlarda belirtin. İlk başta yamayı sadece Nintendo Switch için yapmıştım ama PC için de uyumlu mudur diyerek test ettim ve aynı şekilde PC'de de sorunsuz çalıştı o yüzden PC versiyonunu da paylaştım. PC kullanıcıları için oyunu komple hazır kurulu şekilde yükledim, sadece rar dosyasını indirip bilgisayarınızda istediğiniz yere çıkartmanız yeterli. Oyun otomatik olarak Türkçe altyazılı ve Dublajlı olarak başlayacaktır. Nintendo cephesinde ise iki ayrı dosya olarak verdim. Bir tanesi tecrübeli kullanıcılar için rar'lı dosya. Dosyayı rardan çıkartıp 'atmosphere' klasörünü SD karta kopyalayacaksınız bu kadar. Acemiler için de otomatik kurulum dosyası hazırladım. Onlar da, Nintendo Hafıza kartını kart okuyucu aracılığıyla PC ye takıp hazırladığım uygulama üzerinden Kartı seçecekler ve ileri'ye tıklayacaklar.. Sonrasında Türkçe yama için gereken tüm dosyalar uygun yere kurulacaktır. Kartınızı Switch'e taktığınızda oyunu Türkçe olarak oynayabileceksiniz. Tabi ki öncesinde oyunun cihazınızda kurulu olması gerekiyor. Ana oyunun linkini de bulamayanlar için ekledim, linklerden indirebilirsiniz..

Özet olarak;
Oyunu kendi dilimizde, o gerilimli atmosferi bozmadan duymak gerçekten bambaşka bir deneyim.
Bir oyunun içine kendi dilimizi yerleştirmek, o karaktere Türkçe ile hayat vermek, sanırım bir oyuncunun yaşayabileceği en büyük tatmin duygusu oluyor. Bu yamayı hiçbir beklenti olmadan kendi dilimizde oynamak isteyen herkes için hazırladım."

Bu proje kar amacı gütmeden tamamen gönüllü olarak hazırlanmıştır ve geliştirme süreci boyunca yüzlerce saat emek harcanmıştır. Projeyi sadece kendim için değil, benim gibi bu oyunu ana dilinde deneyimlemek isteyen tüm oyuncular için hazırladım. Şimdi, bu yama sayesinde başkalarının da The Thing'in o kabus gibi dünyasına Türkçe olarak dalacağını düşünmek, benim için tüm bu yorgunluğun en büyük hediyesi olacak...

Yamayı istediğiniz gibi paylaşabilir ve kullanabilirsiniz, fakat paylaşırken lütfen emeğe saygı gösterip ''Bu yama Davetsiz57'ye aittir.'' yazarsanız sevinirim. Her türlü destek, geri bildirim ve öneriniz benim için çok değerlidir...

Umarım bu yama, oyunu oynarken aldığınız keyfi ikiye katlar!

Davetsiz57 İyi Oyunlar Diler, Hoşçakalın...🖐️

Nintendo Switch İçin Rar'lı Yama Dosyası:

Nintendo Switch İçin Otomatik Yama Kurulum Dosyası:

PC İçin Dublajlı ve Altyazılı Hazır Kurulu Oyun:

Son düzenleme:

Son mesajlar

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6