09:05:00

COD MW2 2022 TR YAMA

Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam: 2, Üyeler: 0, Misafirler: 2)

qv1ht

Çaylak
Merhabalar yaklaşık 2 aydır üzerinde çalıştığım bir yazılım var.Şimdi ben Call of Duty'nin bütün serilerini oynadım fakat,
cod mw (2019) sonrasını gram oynamadım çünkü türkçe yama yapılmıyor oyundaki korumalardan dolayı.
Bende ilk bu yazılıma başladığım zaman ocr ile başlamıştım,fakat easyocr rapid ocr falan hepsi leş gibi yani o derece.
Neyse en son araştırdım paddleocr varmış onu kullandım yazılımda.Bu ilk başlarda güzeldi ama şöyle bir sorun vardı.
paddleocr cpuda berbat çalışıyordu bende bunu gpuya almaya çalıştım.Böyle zor birşey yok ordan o pip installı indir sürümü uyuşmadı,
git diğerini indir falan ztn indirmek 6gb onun pip'ini gpuda çalıştırmak için neyse bende dedimki kendime.Neden salak gibi ocrlerle otomatik şeylerle uğraşıyorumki.
altyazıların çevirilerini .json dosyasına çevirip ocrye algılatıyordum.Herneyse bugün bu programı tanıtıcam özelliklerini falan uzun atıcam ama tanıtım amaçlıdır.

OCR nedir:OCR canlı olarak sizin ekranınızdaki bütün yazıları metne dönüştüren motor yazılımıdır.Piyasada çok fazla ocr bulunmaktadır benim kullandığımdan daha hızlısını bulamazsınız.

İsmi falan yok hiç isim düşünemedim.
Programın amacı: Türkçe yama yapılamayan oyunlara kendim çevirilerini hazırlayarak ocr ile çeviriyoz
Örnek:

Altyazi : We have no jurisdiction here, John. - Türkçe : "Laswell: Burada hiçbir yetki alanımız yok, John.",
Altyazi : "We roll low and slow. This is unauthroized recon by fire." - Türkçe : "Laswell: Düsük profile geçip yavas hareket ediyoruz. Bu yetkisiz bir atesle kesif operasyonu.",
Altyazi : "We're off the books." - Türkçe : "Laswell: Kayıt dısıyız."",
bu ingilizce cümleleri gördüğü an ocr direk karşısındaki türkçe cümleyi veriyor.Şimdi gelir mort daha iyi diyenler mort varya bunun bir harfini bile algılayamadı.Peki bu nasıl algılıyor?
Renk filtresi var.Programda debug ekranı bulunmakta ocrnin nasıl algıladığını görebiliyoruz bu yazılımda renk filtreleme sistemi mevcut ingilizce cümle yakladığı bütün renkleri ters çevirip arka planı parlatarak net bir şekilde cümleleri algılıyor.
+ olarak 5x upscale var (bu bitık gpuda dalgalanmalara neden oluyor anlık olarak %40a falan çıkıyor gpu) ama en iyi özelliği bu
son olarak ve en sevdiğim özelliği olan json ile canlı karşılaştırma seçeneğidir.Diyelim ocr tam cümleyi tutturamadı. "We have no jurisdiction here, John." bu cümleyi "We hve no juisdion .e, Jn." böyle algıladı.Program direk jsondan milisaniyeler içerisinde en yüksek cümle tutarlılığı ve kelime eşleşmesi olan cümleyi bularak oraya getiriyor.Siz yavaşlığı anlamıyorsunuz bile.Şuan bu oyunun 1 saatini 1200 satır kod ile çevirdim daha 4.5 saati var.Neden paylaşmadım derseniz daha yapım aşamasında bittiğinde ücretsiz olarak paylaşacağım.Teşekkürler.
1788291898856.png
1788292038173.png
1788292112999.png

Son mesajlar

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6
Geri