ReviOS ve Atlas OS dahil olmak üzere Custom Windows'ların hiçbiri tam anlamıyla kusursuz ve güvenilir değildir. Risk alıp, denemekte özgürsünüz elbette ancak tavsiye etmiyorum.
Custom Windows kullanmak yerine Windows 10 veya 11'in güncel LTSC sürümlerini kullanmanızı ve format işleminden sonra O&O ShutUp10++ gibi yazılımlar kullanarak, telemetri özellikleri gibi gereksiz hizmet ve servisleri devre dışı bırakmanız birçok açıdan yeterli olacağı gibi çok daha güvenilir ve sorunsuz bir yöntemdir.
Bahsetmiş olduğunuz gibi Windows 10, artık ölmüş bir işletim sistemidir. Hem güvende hemde güncel kalmak için mecburen Microsoft tarafından Windows 11'i kullanmak zorunda bırakılıyorsunuz. Eğer sisteminiz zayıf yapılandırılmamış ise illa Windows 11'in LTSC sürümlerini kullanmak zorunda olmadığınızı da hatırlatmak isterim. PRO sürümü standart ev kullanıcıları veya oyuncular için gereksiz olsada Home sürümü oldukça yeterli gelecektir.
Aslında Windows 11'in kullanımı sandığınız kadar karışık veya alışılması zor değil. Aksine Windows 10'dan sonra 11'e geçiş yaptığınızda hiçbir problem çekmeden, kolay bir şekilde alışabilmeniz lazım. Şimdiye kadar hiç Windows 11 görmemiş insanlar bile Windows 10 üzerinden geçiş yaptıklarında, baş ağrıtan cinsten herhangi bir problem yaşadıklarını görmedim veya duymadım.
Yinede sizin için zor veya kötü geliyor ise hem kozmetik olarak görüntü hemde kullanım bakımından Windows 11'i tıpkı 10'a benzeten birtakım yazılımlar bulunuyor. Bunun için geliştirilmiş oldukça kapsamlı ve kullanışlı bir sürü yazılım mevcut. Bunlardan birisini kullanabilirsiniz.
Son olarak LTSC sürümlerini bulmak veya etkinleştirmek, sandığınız kadar zor bir şeyde değil. Windows 10 veya 11'in LTSC sürümlerini UUP Dump üzerinden kolayca bulabilir ve indirdikten sonra Rufus ile yazdırabilirsiniz. Aynı şekilde MAS yani Massgrave üzerinden de LTSC sürümlerini bulabilir ve Windows'u etkinleştirmek için ana sayfalarında yer alan terminal komutlarını kullanabilirsiniz. Kolay ve hızlı bir şekilde etkinleştirme sağlanacaktır.
Windows etkinleştirmek için birtakım korsan yazılımlar kullanmanızı tavsiye etmem. Zira çok fazla kötü amaçlı bir şekilde kullanılabiliyorlar.