Counter Strike Source - Nintendo Switch
Counter Strike Source - Türkçe Ses, Altyazı ve Grafik Yaması

Counter Strike Source - Türkçe Ses, Altyazı ve Grafik Yaması
Davetsiz57' den herkese Selam arkadaşlar;
En son The Thing Remastered oyununa TR seslendirme yapmış ve tatile çıkacağımı, belli bir süre boyunca aranızda olamayacağımı belirtmiştim fakat oturduğumuz yerin kentsel dönüşüm planları ve resmi işler sebebiyle tatili biraz ertelemek zorunda kaldım. Bu esnada bari boş durmayayım bir oyunu daha Nintendo oyun severlere kazandırayım dedim ve ortaya bu oyun çıktı. Umarım beğenirsiniz..
Bu defa da Counter Strike Source Oyununun Android versiyondan alınarak Nintendo Switch için uyarlanan Portu ile karşınızdayım. Oyunu portlayanlar Rinnegatamante, Andy 'TheOfficialFloW' Nguyen tarafından hazırlanmış NaGaa95'in Switch css_nx için açık kaynak yükleyicisine ve nillerusr tarafından hazırlanmış AArch64 arm64-v8a Android versiyonuna dayanmaktadır.
Oyuna ait Türkçe seslendirme ve altyazı yamalarını PC oyununa ait olan çeşitli yamalardan alıp oyuna entegre ettim. Oyun içi grafik düzenlemeleri ve oyun içindeki duvarlarda, nesnelerde vs. bulunan İngilizce yazıları, resimleri de Türkçe' ye çevirdim ve kendi zevkime göre düzenledim.
Oyun sadece botlarla ve çevrimdışı olarak çalışıyor. Çevrimiçi özelliği sanırım kullanılmıyor. Aslına bakarsanız çok fazla deneme ve oynama imkanım olmadı. Nintendo Switch cihazlarınızı overclock (hız aşırtma) yaparak kullanmanız tavsiye edilir, o şekilde daha stabil çalışıyor. Aksi halde oyun içinde takılmalar yaşanabilir. Ben ocerclock yapmadan denedim ve ona rağmen gayet oynanabilir diyebilirim. Yalnız oyunda bot ataması yaparken çok sayıda bot koymayın donmalar ve FPS düşüşleri oluyor. Ben 9 bot seçiyorum kendi oyuncumla birlikte toplamda 10 kişi oluyor, 5'erli takımlar halinde oynarsanız akıcı şekilde oynayabilirsiniz. Overclock yapanlar bot sayısını biraz daha fazla yapabilir. Altyazılar küçük olduğundan biraz zor okunuyor ama idare eder. Nintendo'nun analog kontrolcüleriyle pek iyi oynanmasa da mouse ve klavye bağlayarak tıpkı PC de olduğu gibi rahatça oynayabilirsiniz.
Oyunun kurulumu çok basit, aşağıda indirme linklerinin altında açıklamalar var, daha önceden tecrübesi olanlar zaten kolayca yapabilirler. Bu işlerden pek anlamayanlar için de daha sonra .exe uzantılı kolay kurulum uygulaması hazırlayacağım.
İlerde daha çok Türkçe Dublajlı yamaların gelmesini istiyorsanız beğeni ve yorumlarınızı eksik etmeyin.
Şimdiden iyi oyunlar, hoşça kalın..
1- NSP Dosyası:
(Bunu DBI aracılığıyla normal oyunun kurulumunu yapar gibi kur)
2- Oyunun genel dosyaları:
1- NSP Dosyası:
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
(Bunu DBI aracılığıyla normal oyunun kurulumunu yapar gibi kur)
2- Oyunun genel dosyaları:
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
(Bunu rardan çıkarttıktan sonra SD Card/switch klasörüne olduğu gibi kopyala. Yani SD Card/switch/css_nx olacak şekilde bu kadar)
Son düzenleme: