09:05:00

Hogwarts Legacy Türkçe Yama

Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam: 1, Üyeler: 0, Misafirler: 1)

Hogwarts Legacy Türkçe Yama

Çeviri + Düzenleme: SyntaxWarrior

posterhogwarts.jpeg

-

Bu yama sayesinde Hogwarts Legacy tamamen Türkçe olarak oynanabilir.

Oyun için daha önce hazırlanmış bir Türkçe yama bulunmasına rağmen, mevcut çevirinin kalite ve dil kullanımı bakımından istediğim seviyede olmaması nedeniyle bu projeyi hazırladım.

Daha önce aynı ekip veya kişiler tarafından hazırlanmış bazı yamalarda da benzer çeviri kalitesi sorunlarıyla karşılaştığım için, Hogwarts Legacy için daha doğal, tutarlı ve özenli bir Türkçe yerelleştirme ortaya çıkarmayı amaçladım.

Oyundaki diyaloglar, altyazılar, menüler, arayüz metinleri, görev açıklamaları, eşya ve yetenek metinleri, eğitim içerikleri ve diğer oyun içi metinler Türkçeye çevrilmiş ve düzenlenmiştir.

Çeviri hazırlanırken yalnızca cümlelerin doğrudan Türkçeye aktarılmasına odaklanılmamış; Harry Potter evreninde daha önce kullanılan terimler, karakter isimleri, büyüler, mekanlar ve evrene özgü ifadeler mümkün olduğunca korunmuştur.

Aynı şekilde film ve diğer resmi Harry Potter içeriklerinde Türkçeye yerleşmiş olan replikler, terimler ve kullanım biçimleri dikkate alınmış; oyuncuların aşina olduğu ifadelerin gereksiz yere değiştirilmemesine özen gösterilmiştir.

Amaç, Hogwarts Legacy'nin atmosferini bozmadan, Harry Potter evrenine saygılı ve Türkçede doğal hissettiren bir yerelleştirme sunmaktır.

Diyaloglarda karakterlerin konuşma biçimleri, sahnenin bağlamı ve kullanılan üslup göz önünde bulundurulmuş; metinlerin yapay veya doğrudan makine çevirisi gibi hissettirmemesi için gerekli düzenlemeler yapılmıştır.

Kapsam​

Ana hikâye

Tüm diyaloglar ve altyazılar

Menü ve arayüz (UI) metinleri

Görev metinleri

Eşya ve yetenek açıklamaları

Eğitim ve yardım metinleri

Oyun içi metinler

Harry Potter evrenine özgü terimlerin uyarlanması

Film ve resmi içeriklerde kullanılan Türkçe karşılıkların korunması

Çeviri ve metin düzenlemeleri

Hogwarts Legacy'yi artık Harry Potter evrenine ve yerleşmiş Türkçe terimlere mümkün olduğunca sadık, daha doğal ve özenli bir Türkçe çeviriyle oynayabilirsiniz.

Not: Kurulum dosyası bazı antivirüs motorları tarafından şüpheli olarak işaretlenebilir. Bu tür tespitler, özellikle oyun dosyalarını değiştiren veya paketlenmiş kurulum araçlarında zaman zaman görülebilmektedir.

VirüsTotal sonucunu yukarıdaki bağlantıdan kendiniz inceleyebilirsiniz.

Oyundan Görüntüler​

20260911011847_1.jpg20260911011858_1.jpg20260911011940_1.jpg20260911011948_1.jpg20260911012241_1.jpg20260911012536_1.jpg20260911012549_1.jpg20260911012831_1.jpg

Son mesajlar

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6
Geri