Life is Strange 1 Remastered (Harika ve Çok Keyifli Bir Yeniden Deneyim)

Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam: 1, Üyeler: 0, Misafirler: 1)

lostideas75

Moderatör
Destekçi Üye
header.jpg


Life is Strange 1 Remastered Oyun Değerlendirme

Harika ve Çok Keyifli Bir Yeniden Deneyim

2015 yapımlı orijinal oyundan sonra, 2022 yılında iyileştirilmiş grafikleriyle remaster sürümü çıkmıştı. Zaten grafiklerinden ziyade hikayesiyle öne çıktığından ve tam bir sinematik değil de animasyon havasında olan grafiklerinden dolayı remaster sürümünde çok fazla bir fark görünmediğinden, tekrar aynı hikayeyi deneyimleme isteğim olmamıştı.

Ancak süreç içinde hikaye odaklı interaktif oyunlara olan bakışım ve onlara verdiğim önem de büyük oranda artmıştı, hem de bu tarzda çok ve kaliteli oyun da piyasada yoktu. Hem de diğer standart oyunlar artık o kadar tat vermiyor veya çoğunu zaten tüketmiş haldeyken, bu seriyi yeniden deneyimleme düşüncesi zihnimde belirdi. Tabi bir parça tereddüdüm yok değildi. Beyond Two Souls ve Detroit Become Human’da birden fazla oynamak, beklentimin çok ötesinde olumlu sonuçlanmıştı. Bu oyun içinse beklentim daha düşüktü. Bu konuda tamamen yanılmış olmaktan çok ama çok memnunum.

Bu remaster sürümünü Türkçe yama ile yıllar sonra ikinci kez deneyimlemekten son derece keyif aldım. İlk deneyimimden çok daha iyi anlamlandırdım ve içindeki heyecan verici interaktif öğelerin kıymetini çok daha fazla takdir ettim. Hikayesi baştan aşağıya çok sürükleyici ve heyecan verici. Son derece özgün bir fantastik senaryoya sahip. Bir taraftan da çok dokunaklı ve huzurlu bir işlenişi var. Özellikle harika müzikleriyle çok keyif veriyor. Hele hikâyenin son kısımları bambaşka orijinallikte örülmüş. Hem bir gerilim ve cinayet hikayesi içeriyor, hem de beklenmedik, sürpriz sonlarla dopdolu.

Çok başarılı bir bilim kurgu dizisinden fazlası var, eksiği yok. Buna kanaatim geldi. Sizde yıllar öncesinden deneyimlemiş ve bir daha yüzüne bakmamışsanız, şimdiki kafanızla ve hayat deneyiminizle, hayata olan gelişmiş bakışınızla kıymetini çok daha fazla takdir edebilirsiniz muhtemelen. O nedenle remaster sürümünü Türkçe yamasıyla hararetle tavsiye ediyorum.​
 

Son mesajlar

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6
Geri
Üst