09:05:00

LOST PLANET 3 Türkçe Yama (%99)

Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam: 2, Üyeler: 0, Misafirler: 2)

Freeman1930

Yönetici
Yönetici
20260723162305_1.jpg
20260723162306_1.jpg

# Lost Planet 3 Türkçe Yama

Çeviri ve Test: Salih Yılmaz (freeman1930)

Bu yama, SinnerClown çeviri sitesinde bulunan menü, arayüz ve sinematik altyazılar temel alınarak hazırlanmış, eksik kalan bölümler tamamlanmış ve oyun baştan sona yeniden düzenlenerek test edilmiştir. Emeklerinden dolayı Sinnerclown ve Swat a teşekkürler.​

Öncelikle şunu söylemek istiyorum; yaklaşık yedi yıldır oyun çevirileriyle uğraşıyorum ve bugüne kadar birçok projede yer aldım. Buna rağmen Lost Planet 3, şimdiye kadar üzerinde çalıştığım en zorlu çeviri oldu.

Yaklaşık 10.000 satırlık metni çevirmeme rağmen yama hâlâ yaklaşık %95 oranında tamamlanmış durumda. Bunun sebebi isteksizlik değil, oyunun teknik yapısı. Çeviri sürecinde sayısız engelle karşılaştım.

Bazen tek bir karakterlik hata yüzünden günlerce uğraştım. Hatta yalnızca fazla yazılmış tek bir karakter nedeniyle iki hafta boyunca bütün metni İngilizce sürümüyle satır satır karşılaştırmak zorunda kaldım.

Bu yüzden bazı satırların sonunda bir veya iki harfin eksik olduğunu görebilirsiniz. Bunun nedeni çeviri hatası değildir.

Oyunun metin sınırları nedeniyle, geliştirdiğim araçla bazı cümleleri oyuna sığdırmak zorunda kaldım. Daha fazla müdahale ettiğimde oyun hata verdiği için bazı yerleri bu şekilde bırakmak zorunda kaldım.

Karşılaştığım sorunlar bunlardan ibaret de değildi. Paketleme sorunları, bozuk karakterler, çökmeler, bozulmuş altyazılar, saatler süren testler... Hepsini tek tek anlatmaya kalksam muhtemelen birkaç sayfalık bir yazı ortaya çıkar. 😄

Oyun sırasında ara sıra İngilizce metinlerle karşılaşabilirsiniz. Ancak bunlar genellikle oyunun hikâyesini veya oynanışı etkilemeyen küçük ayrıntılardır.

Yamanın boyutunun yaklaşık 2 GB olmasının nedeni de teknik bir zorunluluktur. Ne denediysem deneyeyim, yeniden paketlediğim her sürümde oyun üçüncü bölümde takılıp kalıyordu.

Bu sorunu aşabilmek için düzenlenmiş oyun dosyasını doğrudan paylaşmak zorunda kaldım. Bu nedenle yamanın tamamını indirip oyunun klasörüne kopyalamanız gerekmektedir.

Şimdiden herkese keyifli oyunlar. Umarım Lost Planet 3'ü ilk kez oynayanlar da, yıllar sonra yeniden dönenler de bu maceradan aynı keyfi alırlar.

Aşağıdaki linkten youtube kanalıma abone olabilir ve beni takip edebilirsiniz.

İNDİRME LİNKİ:

Son düzenleme:

Son mesajlar

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6
Geri