09:05:00

Oyunların dil dosyaları nasıl bulunur?

Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam: 1, Üyeler: 0, Misafirler: 1)

Mesela bir oyun indirdik diyelim Steam Epic Games Torrent vb biz bu oyunun dil dosyalarını nasıl bulup makine çeviri yapacağız?

lazenes

SinnerClownCeviri CEO
Yönetici
Destekçi Üye
Çok Güzel Bir Soru Genelde "Localization", "UI","Strings" Klasör İsimleri ile oluyor Oyun Motoruna Göre değişe biliyor bu klasör adları haa birde bazı oyunların Sadece Dil Dosyalarını Bulmak Yetmez Oyun için Kullanılan Font(Yazı-Tipine)Türkçe Karakter Desteği Ekleme kısmı var ve bu klasör ile Altındaki Dosyaları da Hex Araçları ile dışa aktarmanız gerekiyor yani diyelim ki Localization Klasörü Altında bir Txt dosyası yok ".dat ",".stringlookup ",".bin" ,".chunk" gibi Uzantılar oluyor bunları da Hex toollar ile açıp satırları okuya bilen içe dışa aktaran kolayca düzenlene bilen formatlar (txt, CSV ,xml ,json) olarak ayıklayıp tekrar orjinaline çeviren yazılımlar(toollar) yapmanız veya yaptırmanız gerekiyor. evet biraz zor işler ama herşey Heves ile alakalı yapmak istersen yapıyorsun :)

phaa

Çırak
Merhabalar. Bende bir kaç oyunda (nintendo) çeviri yapmak istiyorum. hiç bir yerde bulamadığım için bir kaç oyunun. Profesyonel bir gayem yok. Bir kaç oyunda yapsam bana yeterli. Zirvede bırakıcam direk :D bunun için nasıl bir yol izlemeliyim. Youtube da filan video bulamadım. Belki vardır da ne diye aratmam gerektiğini tam olarak bilmediğim için bişey bulamadım.

Son mesajlar

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6
Geri