lostideas75
Moderatör
Arkadaşlar, platformun yıllardır ve sürekli kullanıcısıyım. Donanım haber sitesi Türkçe yamalar bölümünde "Sinnerclown çeviri dikkat! Trojan" başlığıyla bir konu açıldığını gördüm. Güya yamalar virüslüymüş de, çok sayıda kişinin hesabı çalınmış! Biz de bu asılsız iddianın ne kadar çürük olduğunu kesin olarak göstermek istedik.
Cevabımız aşağıda:
"Böyle yalan ve iftira da görmedim hiç. Yahu ufak at da kuş beyinliler yesin. Bir kere sinnerclown yamalarının çok büyük çoğunluğu tek bir dosya şeklindedir, o dosya da oyunun Content\Paks klasörüne atılan pak uzantılı dosyalardır, exe uzantılı dosya neredeyse hiç yoktur. Böyle dosyalardan nasıl virüs bulaşacak iftiracı efendi, hadi deyiver bize!
Böyle dosyalardan virüs bulaşma imkanı yoktur, ayrıca yama dosyalarını antivirüs programlarının hatalı pozitif tabir edilen şekilde, oyun dosyalarını değiştirdiği için hack tool olarak isimlendirilen şekilde virüs gibi algılanmalarının, gerçek anlamda virüslü olmakla hiçbir ilgisi olmadığı da bilinen bir şeydir. (Onlar da exe uzantılı dosyalara özeldir.)
Adi ve karaktersiz iftiranızı aynen size geri iade ediyorum. (şahsa hakaret yok, iftiranın sıfatıdır adi ve karaktersiz tabirleri.) Yıllardır sürekli kullanıyorum sinnerclown platformunu, çok da memnunum, hiçbir zarar görmedim. Ücretli antivirüs ve anti malware programlarım da hiçbir uyarı vermedi bu zamana kadar!
Acaba ucu açık şekilde iddia ettiğiniz güya çalınan hesaplar neyin nesiymiş, ne hesaplarıymış söyleyin ve bu bilgiye de nasıl ve ne şekilde ulaştığınızı da yazıverin! Alıcı gözle bakıldığında uydurma ve adi bir iftira olduğu nasıl da belli oluyor. Ama siz tabi muhakemesiz zannediyorsunuz anlaşılan insanları. Çamur at, tutmazsa da izi kalır hesabı.
Yok o çamuru da tutturmayız, o izin de kalmasına izin vermeyiz!
Pak dosyasından virüs bulaşır mı?
Hayır, zip dosyasını açmadıysanız virüs bulamazsınız. Kötü amaçlı yazılımın, sisteme bulaşması için gerçek dosyayı açarak yürütülmesi gerekir, sadece indirmesi bir enfeksiyona neden olmaz.
Ini dosyasından virüs bulaşır mı?
Kesinlikle virüs içermeyen dosya türlerine örnek olarak ses dosyaları (.mp3, *.wav, *.mid), metin dosyaları ( *.txt, *.pdf, *.ini,.log), resim dosyaları ( *.bmp, *.jpg, *.gif, *.ico), film dosyaları ( *.mpg, *.mpeg, *.avi, *.asf) örnek olarak gösterilebilir.
pak uzantılı bir dosya bir Simutrans ulaşım simülasyonu oyun dosyası formatıdır. Kullanıcı tarafından yapılmış grafikler ve veri içerikleri gibi simülasyonda kullanılan nesneleri içerir."
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Cevabımız aşağıda:
"Böyle yalan ve iftira da görmedim hiç. Yahu ufak at da kuş beyinliler yesin. Bir kere sinnerclown yamalarının çok büyük çoğunluğu tek bir dosya şeklindedir, o dosya da oyunun Content\Paks klasörüne atılan pak uzantılı dosyalardır, exe uzantılı dosya neredeyse hiç yoktur. Böyle dosyalardan nasıl virüs bulaşacak iftiracı efendi, hadi deyiver bize!
Böyle dosyalardan virüs bulaşma imkanı yoktur, ayrıca yama dosyalarını antivirüs programlarının hatalı pozitif tabir edilen şekilde, oyun dosyalarını değiştirdiği için hack tool olarak isimlendirilen şekilde virüs gibi algılanmalarının, gerçek anlamda virüslü olmakla hiçbir ilgisi olmadığı da bilinen bir şeydir. (Onlar da exe uzantılı dosyalara özeldir.)
Adi ve karaktersiz iftiranızı aynen size geri iade ediyorum. (şahsa hakaret yok, iftiranın sıfatıdır adi ve karaktersiz tabirleri.) Yıllardır sürekli kullanıyorum sinnerclown platformunu, çok da memnunum, hiçbir zarar görmedim. Ücretli antivirüs ve anti malware programlarım da hiçbir uyarı vermedi bu zamana kadar!
Acaba ucu açık şekilde iddia ettiğiniz güya çalınan hesaplar neyin nesiymiş, ne hesaplarıymış söyleyin ve bu bilgiye de nasıl ve ne şekilde ulaştığınızı da yazıverin! Alıcı gözle bakıldığında uydurma ve adi bir iftira olduğu nasıl da belli oluyor. Ama siz tabi muhakemesiz zannediyorsunuz anlaşılan insanları. Çamur at, tutmazsa da izi kalır hesabı.
Yok o çamuru da tutturmayız, o izin de kalmasına izin vermeyiz!
Ayrıca, "Erken erişimi unutun artık. Sayemde anında erişim olacak hepsi merak etme." diye sinnerclown yöneticisinin mesajına cevap vermenizle, hem sinnerclown yamalarını başka platformlarda yayınlayarak usulsüz ve etik olmayan bir iş yaptığınızı, hem de bu güya sizce virüslü oladuğu iftirasını attığınız yamaları etrafta paylaşmakla sinnerclown'un işlediği aynı suçu işlediğinizi itiraf ediyorsunuz! Buna biz yorum yapmayalım, hiç gerek yok!
Ek Bilgilendirme: Bazı internet kaynaklarından aşağıdaki bilgileri ediyoruz virüslü dosyalar hakkında. Edindiğimiz temel bilgi ise ancak çalıştırılabilir dosyalardan virüs bulaşabileceği ve bir dosyanın uzantısının esas önemli olan şey olmadığı (mesela asıl uzantısı başka olabileceğinden) fakat her halükarda mesela bir zip dosyasını açmadan virüsün bulaşma imkanının olmadığı. Yani diyelim ki bu pak uzantılı dosyanın gerçek uzantısı zip olsun ve virüslü bir dosya olsun, sinnerclown platformu bize ne diyor, bu dosyayı aç mı diyor? Hayır. Bu dosyayı oyunun Content\Paks klasörüne kopyala diyor. Dolayısıyla sinnerclown platformundan indirilen pak uzantılı dosyalardan virüs bulaşma imkanının olmadığı kesin ve sabit bir gerçek olarak karşımızda duruyor. Tabi sizin iddianızın iftira ve yalan olduğu da kesin olarak açığa çıkmış oluyor!
Pak dosyasından virüs bulaşır mı?
Hayır, zip dosyasını açmadıysanız virüs bulamazsınız. Kötü amaçlı yazılımın, sisteme bulaşması için gerçek dosyayı açarak yürütülmesi gerekir, sadece indirmesi bir enfeksiyona neden olmaz.
Ini dosyasından virüs bulaşır mı?
Kesinlikle virüs içermeyen dosya türlerine örnek olarak ses dosyaları (.mp3, *.wav, *.mid), metin dosyaları ( *.txt, *.pdf, *.ini,.log), resim dosyaları ( *.bmp, *.jpg, *.gif, *.ico), film dosyaları ( *.mpg, *.mpeg, *.avi, *.asf) örnek olarak gösterilebilir.
pak uzantılı bir dosya bir Simutrans ulaşım simülasyonu oyun dosyası formatıdır. Kullanıcı tarafından yapılmış grafikler ve veri içerikleri gibi simülasyonda kullanılan nesneleri içerir."
Son düzenleme: