Selamlar. Yamayı yeniden düzenler misiniz bilmiyorum ancak ben en doğru şekilde, tüm hayvanların adlarını çevirdim. ".... / ...." Şekilde belirtmiş olduklarım da ilk yazan isimler biz de bilimsel olarak geçenler (Araştırdığım kadarıyla öyle olduğunu öğrendim). Diğerleri de aynı hayvana çıkan, yerel hitaplar.
Wild Haggis'in Türkçe'si yok "Wild" kısmı hariç. Nedeni ise:
İskoçya'da şaka niteliğinde "hayalet" babında olan kültürel bir şakaymış. Hemen hemen en doğru düzeyde kürk isimlerini de çevirttim (Buna üşendim açıkcası, ama var olan haline göre daha doğru oldu.) Ben yamayı düzenlemeye çalıştım ama yaptığım en ufak değişiklikte bile yama saçmalıyor, bundan ötürü de istediğimi gerçekleştiremedim. Açıkcası benim gibi düşünen veya takıntısı olan var mı bilmiyorum ama orada hayvanın isminin çevirilmediğini, yanlış çevirildiğini görmek beni soğutuyordu. Bende tüm bunlardan ötürü en doğru şekilde yapılabilmesi için elimden geleni yaptım.
ve
' ni yüklüyorum ve de düzenleme işini sizlere bırakyorum. Link paylaşmak yasak mı bilmiyorum ama başka şekilde nasıl ileteceğimi bilmediğimden ötürü böyle yapmak durumunda kaldım, esen kalın ve şimdiden emeğinize sağlık.
Not: Yakalı Pekariler hariç, oyunda ki domuz türleri en nihayetinde "Yaban Domuzu" olarak geçiyor. Bu yüzden de Pekariler ve Düğmeli Domuzlar hariç, hepsi Yaban Domuzu. Bazı hayvanların ise isimlerinin önün de ki isimler TÜR belirleyici, yöresel/yerel veya o hayvanı bulan kişinin adından veya soyadından özel isim olarak geçiyor. Misal: Roosevelt Geyiği.
Roosevelt geyiğinin (Cervus canadensis roosevelti) adı, Amerika Birleşik Devletleri'nin 26. başkanı Theodore Roosevelt'ten gelmektedir.
Bu tür sebeplerden ötürü de bazılarının sonuna sadece hayvanın birnevi ne olduğunu tanılmak için ek olarak tür adı geliyor. Gnu'lar ise Mavi Antilop değildir, Mavi Antilop'ların adı Bluebuck'dan gelmektedir ve bu hayvanın nesli tükenmiştir. Gemsbok'lar, Gemsbok'tur.
Gemsbok, Oryx (oriks) cinsi içindeki en büyük antilop türü olup,
Oryx gazella bilimsel adıyla bilinen spesifik bir türdür . Temel fark, "Oryx"in büyük boynuzlu antilopların genel cinsi (Beisa, Arap, Kılıç boynuzlu) olması, "Gemsbok"un ise Güney Afrika'ya özgü, daha büyük, siyah-beyaz yüz maskeli ve düz boynuzlu bu cinsin en büyük türü olmasıdır. Water Buffalo ise, Asya Mandası ve Su Mandası olarak da kabul görüyor. Açıklanacak yine birkaç kısım var ama anlaşılabilir olması için bu kadar yeterli olur sanırım.