09:05:00

[Yardım] Muck Türkçe Çeviri - TextMeshPro Font Değiştirme ve Silik Harf Sorunu Unity

Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam: 1, Üyeler: 0, Misafirler: 1)

ENES416

Çaylak
Merhaba, Muck oyunu için Türkçe yama çalışması yapıyorum. sharedassets0.assets üzerinden deneme amaçlı şimdilik sadece 3 metin çevirdim.

Ancak TextMeshPro tabanlı yazılarda Türkçe karakterlerle ilgili bir render sorunu yaşıyorum. Örneğin; envanterdeki "Kırmızı Elma" eşyasının üzerine fareyle ilk geldiğimde Tooltip'te "K rm z Elma" olarak görünüyor. Fareyi çekip tekrar üzerine getirdiğimde ise düzelip "Kırmızı Elma" yazıyor. İlk seferde düzgün yüklenmiyor.

Bunu çözmek için Unity üzerinden Arial fontunu oyuna entegre etmeye çalıştım. İzlediğim adımlar şunlar:

1. Unity Hub'da boş bir 3D proje açıp Arial.ttf dosyasını projeye dahil ettim.
  2. TMP Essentials paketini kurdum. Window > TextMeshPro > Font Asset Creator menüsünden Custom Characters ayarını seçip abcçdefgğhıijklmnoöprsştuüvyzABCÇDEFGĞHIİJKLMNOÖPRSŞTUÜVYZ 0123456789.,!?'"()[]{}-_+*/=@#$%& karakterlerini girerek "Arial SDF.asset" dosyasını ürettim.
  3. UABEAvalonia ile oyunun Muck_Data/sharedassets0.assets dosyasını açıp orijinal Arial fontunu buldum.
  4. "Import Raw" ile kendi dosyamı eklemek istedim ancak program zorunlu olarak .dat uzantılı bir dosya istiyordu. Benim dosyam ise .asset uzantılıydı ve pencerede "Tüm Dosyalar" seçeneği de olmadığı için bu işlemi yapamadım. Bunun üzerine "Plugins > Import .ttf/otf" kısmını kullanarak filtreyi aşıp kendi .asset uzantılı dosyamı seçtirdim.
  5. "File > Save as" dediğimde program dosyayı unity default resources adıyla kaydetti. Ben de bu dosyanın adını sharedassets0.assets olarak değiştirip oyunun ana dosyasıyla yer değiştirdim. Oyuna girdiğimde grafikler tamamen bozulup pembe/siyah (missing texture) olmuştu ve oyundaki tüm yazılar direkt olarak kaybolmuştu.
  6. Oyunu sıfırlayıp bu kez ürettiğim dosyayı doğrudan Muck_Data/Resources içindeki unity default resources dosyasının üzerine yazdım. Oyun sorunsuz açıldı fakat fontta veya karakter sorununda hiçbir değişiklik olmadı.
UABEA ile hazırladığım bu yeni TextMeshPro asset'ini (SDF ve Atlas verilerini) oyunun içine bozmadan enjekte etmek için nerede hata yapıyorum? Doğru adımlar nelerdir? Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Son mesajlar

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6
Geri