09:05:00

Legend Of Heroes Trails Through Daybreak Dil Dosyasını Nasıl Bulabilirim

Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam: 1, Üyeler: 0, Misafirler: 1)

Outworld

Çırak
evet konu başlığında belirttiğim gibi ingilizce oynamaktan gına geldiğinden oyunu çevirmeye karar verdim ancak ne hikmettir ki ayarların çevirisini bulabilsem de menünün falan oyunun asıl içeriği olan hikayesini bulamadım nerede yanlış yaptığımı bana söyleyecek biri vardır umarım

Outworld

Çırak
Bir SS at Oyun Dizine bakıp Oyun Motoru ve yapısını anımsamak lazım
script_en.p3a dosyasında olduğunu düşünüyorum oyunun hikayesinin anlatımı falan başta multi language klasöründedir diye düşünüyordum ancak orada sadece oyunun ayarları ve menüsün çevirisi var orayı çevirdim zaten Türkçeye ancak hikaye içeriğini bulamadım bir türlü
resim_2025-02-20_230329913.png
resim_2025-02-20_230405203.png
resim_2025-02-20_230441755.png

Outworld

Çırak
acaba şifrelimi korumalı mı dosyalar falan diye düşündüm başta ama o düşünceyi sildim kafamdan çünkü oyunu japoncadan ingilizceye çevirip paylaşan insanlar var patch yayınlayanlar bunlar çevirebiliyorsa yani çeviri mümkün demek ki

lazenes

SinnerClownCeviri CEO
Yönetici
Destekçi Üye
acaba şifrelimi korumalı mı dosyalar falan diye düşündüm başta ama o düşünceyi sildim kafamdan çünkü oyunu japoncadan ingilizceye çevirip paylaşan insanlar var patch yayınlayanlar bunlar çevirebiliyorsa yani çeviri mümkün demek ki
ingilizce den çevirmeyi deneyin yama public ise indirip dosyaları öğrene bilirsiniz

Outworld

Çırak
ingilizce den çevirmeyi deneyin yama public ise indirip dosyaları öğrene bilirsiniz
dosyaya nasıl erişeceğimi öğrenmek istiyorum zaten açamıyorum neyle açıcam bir yöntemi var mı onu öğrenmek istiyorum ingilizce yamaların hepsi işi bitirmiş büyük ihtimalle ayırmışlar dosyaları sonra çeviri bitince birleştirmişler tekrar

lazenes

SinnerClownCeviri CEO
Yönetici
Destekçi Üye
dosyaya nasıl erişeceğimi öğrenmek istiyorum zaten açamıyorum neyle açıcam bir yöntemi var mı onu öğrenmek istiyorum ingilizce yamaların hepsi işi bitirmiş büyük ihtimalle ayırmışlar dosyaları sonra çeviri bitince birleştirmişler tekrar
bak burada yazıyor her oyunla p3a_tool.exe veriliyormuş oyun modlaya bilmek vs için p3a bir tür arşiv dosyasıdır ve bu dosya içeriğini bu araçla açarak duzenleyebiliyormuşsun

Outworld

Çırak
bak burada yazıyor her oyunla p3a_tool.exe veriliyormuş oyun modlaya bilmek vs için p3a bir tür arşiv dosyasıdır ve bu dosya içeriğini bu araçla açarak duzenleyebiliyormuşsun
buldum kurulu dizinde varmış ama açıyorum bir şey çıkmıyor meydana cmd üzerinden bir şey yapılması gerekiyor diye denedim gene olmadı cmd komutu anlamıyor bir türlü

lazenes

SinnerClownCeviri CEO
Yönetici
Destekçi Üye
Evet Attığın dosyaları inceledim ve Başarılı bir şekilde P3A Dosyalarını açıp tekrar p3a olarak toplamayı başardım şimdi öncelikle p3a arşivini çıkartman için
Bash:
p3a_tool.exe extract script_en.p3a -o
bu komutu kullanmalısın
çıkan dosyaları tekrar İlgili dil dosyalarını bulup düzenleyip p3a oluşturmak için ise
Kod:
p3a_tool.exe archive script_en_TRYAMA.p3a script_en table_en --comp=zstd
Not: oluşan script_en_TRYAMA.p3a dosyasını orijinal Oyuna ait script_en.p3a dosyası ile ad değiştirerek kullana bilirsin yalnız her zaman orijinal script_en.p3a dosyanı yedeklemeyi unutma senin için hazır bat dosyaları içeren bir arşiv yükledim buradan indire bilirsin

lazenes

SinnerClownCeviri CEO
Yönetici
Destekçi Üye
Oyunu Geçekten Türkçeye çevirmek isliyorsan Ek deki Dosyayı indir Bilgisayarına Python3 yükle setup da Path ortam değişkenlerini atamasına izin veri işaretle ve ekte verdiğim zip den indirdiğin dosyaları çıkart Gerekli_YazılımalrıKur.bat olanı çalıştır ardından daha önceden çıkarttığın p3a arşivinden table_en klasörünü bu ekteki çıkardığın dizine taşı ve xml_yap.bat yazanı çalıştır ve table_en içerisindeki xml dosyalarını metin editörü ile Türkçeleştirin çeviri bitince de tbl_yap.bat olanı çalıştır ve tabel_en içerisindeki xml dosyalarını sil ve table_en klasörünü script_en klasörünün yanına atın artık p3a_tool.exe ile tekrar daha önce verdiğim paketle.bat dosyası ile paketleyin ve test edin
1740090399716.png
1740090360286.png

Ekli dosyalar

• TLoH_localization-master.zip
    25.2 KB · Görüntüleme: 3

Outworld

Çırak
Oyunu Geçekten Türkçeye çevirmek isliyorsan Ek deki Dosyayı indir Bilgisayarına Python3 yükle setup da Path ortam değişkenlerini atamasına izin veri işaretle ve ekte verdiğim zip den indirdiğin dosyaları çıkart Gerekli_YazılımalrıKur.bat olanı çalıştır ardından daha önceden çıkarttığın p3a arşivinden table_en klasörünü bu ekteki çıkardığın dizine taşı ve xml_yap.bat yazanı çalıştır ve table_en içerisindeki xml dosyalarını metin editörü ile Türkçeleştirin çeviri bitince de tbl_yap.bat olanı çalıştır ve tabel_en içerisindeki xml dosyalarını sil ve table_en klasörünü script_en klasörünün yanına atın artık p3a_tool.exe ile tekrar daha önce verdiğim paketle.bat dosyası ile paketleyin ve test edin
Ekli dosyayı görüntüle 9822Ekli dosyayı görüntüle 9821
çok teşekkür ederim yardımların için çeviri ne kadar sürer emin değilim bir ingilizcem öyle aman aman sayılmaz ancak bir arkadaştan yardım alacağım çevirirken oda destek sağlayacak bir sorun yaşarsam tekrar bu konu üzerinden yazarım da çoğu şeyi açıklamışsın zaten adımlarını takip ettiğim sürece sorun çıkacağını sanmıyorum

sinnerclown

Yönetici
Yönetici
çok teşekkür ederim yardımların için çeviri ne kadar sürer emin değilim bir ingilizcem öyle aman aman sayılmaz ancak bir arkadaştan yardım alacağım çevirirken oda destek sağlayacak bir sorun yaşarsam tekrar bu konu üzerinden yazarım da çoğu şeyi açıklamışsın zaten adımlarını takip ettiğim sürece sorun çıkacağını sanmıyorum
Bitiremeceksen halledelim.

Son mesajlar

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6
Geri