"2. oyundan seriye başlamanı öneririm. En iyi Mass Effect oyunudur bana göre. 2. oyunu bitirdikten sonra 3. oyuna başlayabilirsin. Sonra da dilersen Andromeda'ya."
Bu yukarıdaki tavsiyenin tam aksi istikamette benim kanaat ve deneyimim. Bir kere Andromeda hakkında Enis Kirazoğlu'nun videosunu izleyin ve oynamayın derim. Çünkü çok anlamsız ve aynı şeyleri yaptıran bir oyun. Mass Effect 2'yi ise yeni bitirdim ve hiç tavsiye edemiyorum. Neden mi? Koca oyun boyunca hep bir takım oluşturma ve bir ön hazırlık hissiyatıyla ilerleyip duruyorsunuz. Ve bu uzadıkça uzuyor. Bir sürü insanı takıma katmaya çalışıyorsunuz ve işin beter tarafı "filanca kişinin göreve odaklanması için gidip şu işi de halletmelisin!" şeklinde de bir sürü görev veriliyor. Uzadıkça uzuyor bu işler ve usanıyorsunuz gitgide. Şu takım oluşsa da, oyun gerçek anlamda bir başlasa derken, bir bakıyorsunuz oyunun sonlarına gelmişsiniz ve bir de ne görüyorsunuz, tek bir tane, evet tek bir tane göreve gidiyorsunuz ve o aptal görevde o onlarca saatte topladığınız takım üyeleri tek tek ve peşi sıra ölüyor! 8-9 adet kaybınız oluyor tek görevde ve bu görevin sonunda da ana hikaye bitip gidiyor! İşte bu yüzden 2. oyunu tavsiye etmiyorum. Evet heyecan ve macera duygusu veren görevler var ama bunun yapay ve anlamsız bir his olduğunu ve oyunun böyle bitmesinden kaynaklanan hayal kırıklığının ve ortada kalmışlığın çok kötü bir şey olduğunu söylemeliyim.