09:05:00

Persona 4 Golden Türkçe Yama Çalışması

Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam: 1, Üyeler: 0, Misafirler: 1)

Ryukost8

Çaylak
Kafayı yiyeceğim Reloaded denen uygulama sadece Steam versiyonunda çalışıyor ve BU OYUNUN STEAM VERSİYONU GÜNCEL OLARAK 867 TÜRK LİRASI!

Ryukost8

Çaylak
abi sizde oyunu aliverin ya
her indirim haftasinda indirime giriyor oyun zaten imkaniniz varsa parasini hak eden bir oyunsa mumkun oldugunca crack oyun almamaya calisin
20 Dolar (867 TL) lan oyun. Ayrıca öyle hep de indirime girdiği yok, son 6 ayda sadece 4 kez indirime girmiş, ki indirimli hali bile 10 dolar. 2008 çıkışlı bir oyuna bu parayı vermek cidden sorgulanması gereken bir şey...

Ryukost8

Çaylak
Oyun Gamepass'te var. Bütçeniz yeterliyse 350 lira civarına yine Xbox'tan alabilirsiniz. 350 liraya dışarıda yemek bile yiyemiyoruz artık çok pahalı bir fiyat değil. Hele Persona 4 için göz kapalı verilecek bir ücret.
Maalesef Reloaded II denen program sadece Steam sürümünde çalışıyor.

Öncelikle sakin ol güzel kardeşim.

Yama xbox gamepass sürümünde de çalışıyor, ben de oradan oynuyorum zaten yahu. Reloaded II xboxtaki p4g.exesini seçtiğinizde sadece küçük bir uyarı veriyor, sonra normal bir şekilde devam edebiliyorsunuz.

onurkuku20

Çırak
20 Dolar (867 TL) lan oyun. Ayrıca öyle hep de indirime girdiği yok, son 6 ayda sadece 4 kez indirime girmiş, ki indirimli hali bile 10 dolar. 2008 çıkışlı bir oyuna bu parayı vermek cidden sorgulanması gereken bir şey...
oyunu daha yeni 300 tl ye microsoft store da vardı steam takıntısını bırakın artık dolarla oyun alıyorsunuz sonra pahalı diyorsunuz yok ben korsan oynacam diyorsan oyna ama ağlama yama çalışmıyo diye gidip alacan

onurkuku20

Çırak
ne alaka ben daha yeni denedim çalışıyor yama

Hayır Xbox sürümün de çalışıyor

yosuew

Kalfa
agacım enaba gibi key sitelerinde persona 4 goldenin keyi sabit 290 tl fln oralara bak güvenilir baya

Ryukost8

Çaylak
Öncelikle sakin ol güzel kardeşim.

Yama xbox gamepass sürümünde de çalışıyor, ben de oradan oynuyorum zaten yahu. Reloaded II xboxtaki p4g.exesini seçtiğinizde sadece küçük bir uyarı veriyor, sonra normal bir şekilde devam edebiliyorsunuz.
Bu yazıyı gördüğümde çoktan Gamepass'e aylık vereceğim parayla kendime bir tane steam key almış ve indiriyordum ama sorun değil çünkü böylesi daha iyi. Aylık hesap satan sitelerle falan da uğraşmak istemedim çünkü kimin girdiği belli değil ve çoğu zaman 1 ay dolmadan patlıyor. Benim gibi bir oyunu 1 ayda bitiremeyen ve xbox uygulamasıyla uğraşmak istemeyen birisi için Steam key en iyi tercihti. Burada uzun uzun Steam'in ayrıcalıklarını anlatmayacağım.

Aero143

Çaylak
Bu yazıyı gördüğümde çoktan Gamepass'e aylık vereceğim parayla kendime bir tane steam key almış ve indiriyordum ama sorun değil çünkü böylesi daha iyi. Aylık hesap satan sitelerle falan da uğraşmak istemedim çünkü kimin girdiği belli değil ve çoğu zaman 1 ay dolmadan patlıyor. Benim gibi bir oyunu 1 ayda bitiremeyen ve xbox uygulamasıyla uğraşmak istemeyen birisi için Steam key en iyi tercihti. Burada uzun uzun Steam'in ayrıcalıklarını anlatmayacağım.
xbox daha ucuz oluyomuş ve zaten steamde profilinde gözükse ne olur gözükmese ne olur biyerde ucuzsa orda almanızı tavsiye ederim hocam

Adelpha

Çırak
xbox daha ucuz oluyomuş ve zaten steamde profilinde gözükse ne olur gözükmese ne olur biyerde ucuzsa orda almanızı tavsiye ederim hocam
Size hak veriyorum ancak isteyen istediği yerden alabilir o yüzden tartışmanın bir anlamı yok gibi duruyor. Steam yalnızca oyun değil hizmet de satıyor o yüzden insanların neden Xbox ya da Epic yerine orayı tercih ettiği sebepleriyle bilinen bir gerçek zaten. Söz konusu maddiyatsa insanlar Xbox'ı tercih edebilir bunda sorun yok ama "profilde gözükse ne olur gözükmese ne olur" kavramı sizin için anlam ifade eden bir durum ama başkası için öyle olmayabilir. Oyunu ister Xbox'tan (Diğer platformları bilmiyorum) ister Steam'den isterseniz de uygun fiyattan etkinleştirme anahtarı alıp etkinleştirerek yine steam'den oynayabilirsiniz, karar bütçenize ve nasıl rahat ettiğinize kalmış durumda.

Adelpha

Çırak
"Bi' aksilik çıkmazsa yama ocakta çıkıyor artık vuuhuuuu." 16.12.2025
"Karne hediyesi yapsak olmaz mı? 🫠 (Yıl olmuş 2026, karne alan mı kaldı yahu)" 01.01.2026
"Yarına kaldı ne yazık ki :/" 16.01.2026
"Onun dışında ana hikaye, sosyal bağ, çoğu diyalog bitti. " 20.08.2025

Hocam buradan çıkan anlam yamayı genel manada bitirdiğiniz ve yamayı oynanabilir bir şekilde paylaşmak için insanların gerçekten zaman ayıracağı vakit olan tatil vaktini seçmeniz gayet anlayabiliyorum fakat şuna anlam veremiyorum.

"Unutmadan şunu da söyleyim 17.01.2026
Ana hikâye: %100
Sosyal bağlar: %10
Kalan her şey ≈ %90
Bence biraz daha bekleyin sosyal bağlar bayağı önemli çünkü."

Bu oyun sosyal bağların gerçekten oynanışa etki ettiği bir oyun ve onlara önem vermeden oynadığınızda içerik olarak gidip sadece düşman kestiğiniz standart oyun kalıbına benziyor. Ekim 2024'ten beri yamanızı bekliyorum ve o zamanlar bile "en geç yazın çıkartmayı planlıyorum" demenize rağmen bu yaşanan hiç hoş olmadı açıkçası. Sosyal bağlar için tahmini zaman ne olur yazan kişiye "önümüzdeki hafta içi" demişsiniz fakat sonuç olarak tatilin son haftasına girdik ve ortada bir güncelleme yok. Uzun süren bu bekleyişin en azından bende bir kırgınlıkla sonuçlandığını söylemek istedim. Ben öğrenci değilim fakat öğretmen olarak en azından bu 2 haftalık tatilde sözünüze güvendiğimden ötürü iyi bir zaman geçirmeyi diliyordum fakat şu saatten sonra pek güvenim kalmadı maalesef. Keşke belirttiğiniz karne gününde ya da sonrasında yarım yayınlayacağınızı söyleseydiniz de beklentiye girmeseydik...

Oyunda dönüm noktası olacak yeri geçtim gerizi düzlük, bir aksilik çıkmazsa ocak ayında çıkıyor, karnede geliyor dediniz diye ben şahsen heveslendim ama sonuç olarak henüz tamamlanmamış içerikle çıktı ne yazık ki. Yamanızı kullanmayı gerçekten istiyordum ancak şu haliyle üzülerek söylemeliyim ki kullanamıyorum. Yamayı bekleyen ve oynayan kişilere iyi eğlenceler diliyorum fakat amacım tartışma çıkarmaktan ziyade kırgınlığımı dile getirmek ve sizler yama çıktığı için şu an sevinçli olsanız da benim beklediğim bu değildi maalesef. Benim beklentim uzun süren, yama sahibini gerçekten yoran bu ilerleyişin güzel bir yamayla belirtildiği tarihte yayınlanarak insanları mutlu etmesiydi. Hesapta olmayan şeyler olabiliyor, vize-final derdinizden ötürü zaman ayıramıyor olabilirsiniz fakat alıntı yaptığım kısımlardan çıkardığım anlamlara göre beklentiye girmiş ve süreç boyunca destek mesajları atıp başlığı güncel tutmaya çalışmıştım. Kendi kafamda kurup bu mesajı yazmış olmayı ve sizin haklı olmanızı isterdim ancak belirttiğim mesajların tamamı sizin mesajlarınız ve benim mesajlarımı da sizin mesajlarınızı da süreç boyunca görebilirsiniz, silinen bir mesaj yok. Yamalarınızda ve derslerinizde başarılar dilerim. Sağlıcakla kalın, iyi eğlenceler.

GTX1080

Çırak
Oyunu key olarak uyguna alabilirsiniz. Bu keylerin çoğu zamanında humble choice ile alınan keyler. Steam takıntınız yoksa ve daha uygunsa Xbox Store ile alabilirsiniz. Almak istemiyorsanız Game Pass ile oynayın.
1769335066446.png

Aero143

Çaylak
nasıl ilerliyor sosyal bağlar başka tarihe mi kaldı yakında gelebilir mi ?
hocam haftaya gelicek dendi yapan arkadaş gerçekden yapıyosa ve dediği gerçekse haftaya hafta içi geliyo (2 yıl 2 ay arkadaş ne yaptı inan bilmiyorum bi oyun bile yapabilecek bir sürede)

Severuss

Çaylak
hocam haftaya gelicek dendi yapan arkadaş gerçekden yapıyosa ve dediği gerçekse haftaya hafta içi geliyo (2 yıl 2 ay arkadaş ne yaptı inan bilmiyorum bi oyun bile yapabilecek bir sürede)

Arkadaşlar çeviri bu kadar basit bir şey değil. Cümleleri teker teker elle çevirmek, bunları redakte etmek, oyundaki dokulara uygun şekilde dizinlemek bir ekip için bile oldukça zorken, üniversiteye giden tek bir kişi için ne kadar zor olduğunu tahmin etmek imkansız.

quantumpunch'a sitem etme hakkımız yok. Bu konuya 370 mesaj atılmış. Hadi herkes 2 mesaj attı desek 185 kişi bu oyunu çevirme zahmetine girmezken, işe el atıp bir şeyleri yapmak isteyen bir insanın şevkini kırmamıza hiç gerek yok diye düşünüyorum. Yüzbinlerce text içeren bir oyunu tamamen gönüllü şekilde çevirdiği için sonsuz kere teşekkür edebiliriz en fazla.

Yani böyle bildik bildik konuşmayın. Oyunu bu kadar Türkçe oynamak istiyorsanız - ben dahil herkes istiyor bunu - bu adam çeviriye başlayana kadar oturup çevirseydiniz. Herhangi bir icraatiniz olmadığına göre, bir şeyler yapmak isteyen insanların psikolojisini bozmaya hiç hakkınız yok.

Aero143

Çaylak
Arkadaşlar çeviri bu kadar basit bir şey değil. Cümleleri teker teker elle çevirmek, bunları redakte etmek, oyundaki dokulara uygun şekilde dizinlemek bir ekip için bile oldukça zorken, üniversiteye giden tek bir kişi için ne kadar zor olduğunu tahmin etmek imkansız.

quantumpunch'a sitem etme hakkımız yok. Bu konuya 370 mesaj atılmış. Hadi herkes 2 mesaj attı desek 185 kişi bu oyunu çevirme zahmetine girmezken, işe el atıp bir şeyleri yapmak isteyen bir insanın şevkini kırmamıza hiç gerek yok diye düşünüyorum. Yüzbinlerce text içeren bir oyunu tamamen gönüllü şekilde çevirdiği için sonsuz kere teşekkür edebiliriz en fazla.

Yani böyle bildik bildik konuşmayın. Oyunu bu kadar Türkçe oynamak istiyorsanız - ben dahil herkes istiyor bunu - bu adam çeviriye başlayana kadar oturup çevirseydiniz. Herhangi bir icraatiniz olmadığına göre, bir şeyler yapmak isteyen insanların psikolojisini bozmaya hiç hakkınız yok.
hocam tamam hakklısın ama 2 yıl 2 ay da da tamamen bittirilmesi lazım diye düşünüyorum tabiki arkadaşın yaşadıklarını biz bilemeyiz ama bence 2 yıl 2 ayda da yapılamıycak birşey değil diye düşnüyorum

Severuss

Çaylak
hocam tamam hakklısın ama 2 yıl 2 ay da da tamamen bittirilmesi lazım diye düşünüyorum tabiki arkadaşın yaşadıklarını biz bilemeyiz ama bence 2 yıl 2 ayda da yapılamıycak birşey değil diye düşnüyorum
Hocam inanın bana gerçekten zor bu işler. Ayrıca 2 yıl 2 ay olmadı henüz, yama duyurusu ekim ayında yapılmış yani aşağı yukarı 15 ay gibi bir süre geçmiş. Böyle metin ağırlıklı visual novelimsi bir oyunu çevirmek için gayet kısa hatta yetersiz bir süre. Örneğin Steins Gate görsel romanının çevirisi 5 6 yıldır devam ediyor. Metin sayısı fazla ve elle çevirdiğinizde işin komplikeliği daha çok artıyor.

Son mesajlar

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6
Geri