sıra tabanlı değil değil ama JRPG evreni oldukça büyüktür JRPG oyunlara bayılan ve JRPG oyunlarını oynayacak bolca vakit olan arkadaşlara yazıyorum bu yorumu arıyorsanız oynayacak oyun herkesin sevebileceği oyunları yazıyorum aşağıya;
1. Final Fantasy serisi oyuna hangi sıradan başladığınızın bir önemi yok bazı arkadaşlar bunu karıştırıyor sanıyor ki her oyunun birbiri ile bağlantısı var ama hayır arkadaşlar FF serisinin hiç bir oyununun birbiri ile bağlantısı yok bazıları hariç Lightning serisi gibi ve belirtelim FF serisi tarihçesine bakarsak ilk başta oyunlarını sıra tabanlı olarak çıkarttılar sonra bu sistemi geliştirdiler taktiksel sıra tabanlı da gerçek zamanlı stratejik oynanışa ardından FF15 ve FF16 ile de direkt gerçek zamanlı oynanışa geçtiler
2. Japonya da bilinse de Batı ve Avrupa da çoğu kişinin bilmediği bir JRPG serisinden bahsedeceğim şimdide Legend Of Heroes serisi belki yorumumu okuyanlar daha önce görmüştür, şimdi ilk uyarayım bu oyun serisinde her oyun birbirleri ile bir şekilde bağlı arkadaşlar çünkü 13 oyunun ki evet 13 tane oyunu var serinin hepsi aynı dünyada geçiyor her 2 yada 3 veyahut 4 oyun seride bizlere bir saga anlatıyor devam serisi şeklinde konun sonunda önceki oyunlarda gördüğüm hatta bizzat yönettiğimiz karakterleri yeniden hikayeye dahil olmuş şekilde görebiliyoruz yani oyunu oynayacaksanız çıkış sırasına göre oynamanız tavsiyemdir ki Legend Of Heroes oyununu büyük bir fanı sayılırım bu oyun hakkında sorularınız nasıl oynarım hangi sırayla giderim diye soracak arkadaşlara yardımcı olurum
3.Yakuza yeni adıyla Like A Dragon serisi çok bir şey söylememe gerek yok diye düşünüyorum Yakuza serisi işte çok vakit istediğinden bir türlü benim de giremediğim oyun serisi oluyor
4.Persona serisi hangisiyle başladığınız bir önemi yok ama 3.Oyun ile girerseniz seriye çok iyi olur çünkü serinin çoğu insanın gözünde en iyi oyunudur Persona 3 dil desteği de olduğundan kesinlikle oynayın arkadaşlar kırılmadı biliyorum ama game pass'de var bir şekilde bir aylık parasını çıkartın oynayın Persona 5 Royal'da game pass kütüphanesinde idi ancak sonradan kaldırıldı üzücü ama indirim vakitlerinde güzel indirime giriyor o yüzden kaçırmayın ve dediğim yanlış anlaşılmasın abonelik ile oynamaktan kaldırıldı sadece Xbox uygulaması üzerinde duruyor oyun hala satın alıp oynayabilirsiniz bilgisayarda
5. Nier serisi seri desem de elde tutulur topu topu 2 oyun var ama kesinlikle oynanması gerektiğini düşünüyorum düşünen arkadaşlar çekinmesin girsinler
ve evet önereceğim oyunlar bu kadar arkadaşlar Switch'de de JRPG serileri var özellikle Fire Emblem serisi ama PC de olmadığından öneremiyorum en çok oynamak istediğim serilerden biri oda ama ne yazık ki
şimdi son olarak uyarımı yapayım hangi seriye girerseniz girin ilk bilmeniz gereken şey oyunun çok uzun olacağını bilin arkadaşlar minimum 40-50 saat Maksimum 50-60 saat bir JRPG oyununun oynanış süresidir ki bu ana hikaye ve yan içerikler karışık giderseniz tam bir %80-%90 civarı bitirmek istiyorsanız 70-80 saat sürmesi mümkün bir JRPG oyununun bunun bilincinde olarak bir oyuna başlayın