• Arkadaşlar Discord erişim yasağı nedeniyle şu anda discord sunucumuza erişim sağlayamazsınız.

Persona 5 Royal —Yapım Aşamasında

Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam: 1, Üyeler: 0, Misafirler: 1)

yigit.y

Çaylak
Oyunu zaten xbox sürümünde oynuyorum, yani çalışıyor. Yama Steam'de de çalışıyor, merak etmeyin.

Fırsat buldukça oynuyorum oyunu, emin olun bir an önce çıkarmaya çalışıyorum. Sabırlı olun. Güneşli günler yakında. 😅

2024 dedik ama iş güç hastalık derken fazla uğraşamadım.
Hocam işine karışmak gibi olmasın ama tek başına mı test ediyosun? Birkaç kişi ile test etsen daha iyi olmaz mıydı? Hem daha hızlı olur hemde daha çok hata yakalanırdı.

IBeyfendi

Çırak
Sayfalarca yorum okudum. %90 ı ne zaman çıkacak yama diye atılmış. görende oyun kıtlığı var sanırlar. başka oyunlara filan bakın. piyasadaki tek oyun bu değil. adamlarda istiyor erken çıkartmayı ama durum bu. benim tahminime göre 1-2 ay sürer gibi. çok fazla bir süre değil.

Zytex

Çaylak
Sayfalarca yorum okudum. %90 ı ne zaman çıkacak yama diye atılmış. görende oyun kıtlığı var sanırlar. başka oyunlara filan bakın. piyasadaki tek oyun bu değil. adamlarda istiyor erken çıkartmayı ama durum bu. benim tahminime göre 1-2 ay sürer gibi. çok fazla bir süre değil.
usta 1-2 aya tatil başlayıp bitcek boş zaman arıyodur çoğu kişi

Kimse hemen çıkartın falan demiyor? 1 yıl olmuş yama ilk başlanalı insanların bu tarihlerde artık çıkmasını beklemesi çok normal,üstelik tahmini bir aralık bile verilmeyince her gün sorulma durumunda kalınıyor.Madem 2 ay daha sürecek,tahminen 1-2 ay sürer arkadaşlar şeklinde bilgi verilmesi zor değil böylece insanlar her gün yazmamış olur

Outworld

Çırak
problem test süresinin 3 ay önce başlamış olması çoğu kişi biliyordur zaten piyasada oyun kıtlığı falan yok ama konsolu olan var olmayan var yada bilgisayarı iyi olan var olmayan var her oyunu oynayamıyor haliyle benim de bilgisayarım iyi olsa oynayacak çok oyunum varda işte ek olarak bu ay olmasa da Ocak ayında çıkması muhtemel yamanın ki ben hala böylesine uzun bir oyunun tek bir kişi tarafından test edilmesini uygun bulmuyorum ama yani çevirmenin kararına kalmış bir şey yapacak bir şey yok

redmariner

Çaylak
Hiç linux kullanmadım bir fikrim yok, ama oyun dosyaları windows ile aynı ise büyük ihtimal çalışır. Bana dc den oyun için klasörünün ss'ini atarsan daha net söylerim.
Aslında iç dosyalar aynı yerleri farklı. Setup yapıldığında Windows a göre bulmaya çalışıyor(setup içinden manuel olarak bulmaya çalışsak bile dosyaları windows a göre gösteriyor) normal sadece dosya olarak olursa direkt oyunun klasörüne yapıştırıyorum hiç bir sıkıntı olmuyor.
Asıl sorum şu setup olarak mı yapacaksınız yoksa direkt biz mi dosyaları kopyalayıp yapıştır ile oyun klasörüne atacağız?

bhasenes

Yönetici
Yönetici
Hocam metaphor çevirisi de gelecek mi ona göre oyunu alacağım?
Evet, gelecek ama Persona biter bitmez başlayacağım. Eğer indirim yoksa alma konusunda acele etme.
Aslında iç dosyalar aynı yerleri farklı. Setup yapıldığında Windows a göre bulmaya çalışıyor(setup içinden manuel olarak bulmaya çalışsak bile dosyaları windows a göre gösteriyor) normal sadece dosya olarak olursa direkt oyunun klasörüne yapıştırıyorum hiç bir sıkıntı olmuyor.
Asıl sorum şu setup olarak mı yapacaksınız yoksa direkt biz mi dosyaları kopyalayıp yapıştır ile oyun klasörüne atacağız?
Setup yapmayacağım (şuanlık), eğer dosyalar aynı ise sorun olmaz hallederiz.
problem test süresinin 3 ay önce başlamış olması çoğu kişi biliyordur zaten piyasada oyun kıtlığı falan yok ama konsolu olan var olmayan var yada bilgisayarı iyi olan var olmayan var her oyunu oynayamıyor haliyle benim de bilgisayarım iyi olsa oynayacak çok oyunum varda işte ek olarak bu ay olmasa da Ocak ayında çıkması muhtemel yamanın ki ben hala böylesine uzun bir oyunun tek bir kişi tarafından test edilmesini uygun bulmuyorum ama yani çevirmenin kararına kalmış bir şey yapacak bir şey yok
Şimdi test sürecinde işi bilen birilerinin olması lazım, hem metini düzenleyecek hem de kodları bozmayacak biri. Bir acemiye göre iş değil, Ekiptekilerin çoğunun okulu olduğundan maalesef sadece ben varım teste. Bu konuda yapacak bişi yok.
Benim o kadar vaktim yok şartlar ne olursa olsun bir an önce çıkarmam lazım. Artık benim de sabrım kalamadı. Her pc'yi açtığımda persona oynamaktan bıktım. Bir de düz oynamıyorum sürekli geri gidip alternatifleri yapıyorum. Aynı anda 6 tane save dosyası ilerletiyorum. Bi yerden sonra gına geliyor.

kicont

Çaylak
Evet, gelecek ama Persona biter bitmez başlayacağım. Eğer indirim yoksa alma konusunda acele etme.

Şimdi test sürecinde işi bilen birilerinin olması lazım, hem metini düzenleyecek hem de kodları bozmayacak biri. Bir acemiye göre iş değil, Ekiptekilerin çoğunun okulu olduğundan maalesef sadece ben varım teste. Bu konuda yapacak bişi yok.

Benim o kadar vaktim yok şartlar ne olursa olsun bir an önce çıkarmam lazım. Artık benim de sabrım kalamadı. Her pc'yi açtığımda persona oynamaktan bıktım. Bir de düz oynamıyorum sürekli geri gidip alternatifleri yapıyorum. Aynı anda 6 tane save dosyası ilerletiyorum. Bi yerden sonra gına
ustam dayan biz sana inanıyoruz

yosuew

Çırak

Benim o kadar vaktim yok şartlar ne olursa olsun bir an önce çıkarmam lazım. Artık benim de sabrım kalamadı. Her pc'yi açtığımda persona oynamaktan bıktım. Bir de düz oynamıyorum sürekli geri gidip alternatifleri yapıyorum. Aynı anda 6 tane save dosyası ilerletiyorum. Bi yerden sonra gına geliyor.
hocam metaphoru makine çeviri mi yoksa el ile mi yapıcaksınız?

Outworld

Çırak
hocam metaphoru makine çeviri mi yoksa el ile mi yapıcaksınız?
JRPG oyun makine çeviri hiç gitmiyor biliyor musun Tales Of Arise'ı makine çeviri oynadım tam bir felaket kategorisi dolayı ile bir JRPG en kısası bile 60 saat sürüyor bu türün oyunları senaryoda konuşma olsun metinler olsun yani kaynıyor makine çevirisinin düzgün çevirebilmesi çok zor bunu ha yapay zeka çok gelişti hakkın vereyim ama kaliteli iş çıkartan yapay zeka da bedava yapmıyor işi sıkıntı orada yani Metephor makine çeviri olacaksa bile uzun bir düzenleme yapılmasını isterim çeviri sonrası

Outworld

Çırak
Hocam çıkarsanız da gelen dönütlere göre güncelleseniz daha iyi olmaz mı kendiniz uğraşıyorsunuz boşuna
çıkarsa bile herkes sıfırdan başlayacak oyuna zaten adam zaten %80 veya %90 bitirmiş durumdadır oyunu ki millet yüzlerce saatini gömecek oyuna ki Persona 5 Royal gerçekten çok uzun bir oyun her yönüyle oynamaya kalkarsanız az biraz daha sabretmek yeterli bizim için Ocak ayında çıkacağına inanıyorum

hasanuzzy

Destekçi Üye
Destekçi Üye

Kolay gelsin. Çok zor iş. Allah yardımcınız olsun.

Metaphor, persona 5'e göre yarı yarıya daha kısa bir oyun umarım çevirisi hızlıca biter ya da atlus directors cut tarzı bir sürüm çıkartıp türkçe dil ekler persona 3 gibi.

bhasenes

Yönetici
Yönetici
JRPG oyun makine çeviri hiç gitmiyor biliyor musun Tales Of Arise'ı makine çeviri oynadım tam bir felaket kategorisi dolayı ile bir JRPG en kısası bile 60 saat sürüyor bu türün oyunları senaryoda konuşma olsun metinler olsun yani kaynıyor makine çevirisinin düzgün çevirebilmesi çok zor bunu ha yapay zeka çok gelişti hakkın vereyim ama kaliteli iş çıkartan yapay zeka da bedava yapmıyor işi sıkıntı orada yani Metephor makine çeviri olacaksa bile uzun bir düzenleme yapılmasını isterim çeviri sonrası
Şöyle anlatayım, jrpg'lerde metinlerin olduğu dosyaların içerisinde metinlerle birlikte çok sayıda kod içeriyor. Eğer kodları silip çeviri yaparsan oyun çalışmaz. Kodları ayıklayıp sonradan dahil etmeye kalksan normal çeviriden daha da zorlaşır. Kodlarla birlikte yapay zekaya çevirtirsen, kodların bozulmadığı durumda -ki yapay zeka kodların içinden geçiyor- çeviri saçmalar, kodları da çeviriye dahil ettiği için. Yani içerdiği kodlar yüzünden makine çeviri yapmak mümkün olmuyor, olsa bile dediğin gibi hiç alakasız şeyler çıkıyor. Ki bunu başarmak bile büyük bir olay, çünkü jrpg'lerde tek bir kod bozulursa oyun açılmaz, patlar. Diğer oyunlardaki bu durum en fazla hatalı kodu oyunda görürsün. Bu yüzden makine çeviri jrpg'lerde mümkün olmuyor. Gerçekten çok emek istiyor. Bundan dolayı da jrpg'lere yama yapanlar çok çok az. Umarım anlatabilmişimdir.

Hocam çıkarsanız da gelen dönütlere göre güncelleseniz daha iyi olmaz mı kendiniz uğraşıyorsunuz boşuna
Doğru söylüyorsun, ama hazırda bekleyen çakallar var. Bir tane hata görse ana avrad küfür edecek cinsten. Bu yüzden böyle çıkaracağıma, hiç çıkarmam.

Son mesajlar

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6
Geri