• Arkadaşlar Discord erişim yasağı nedeniyle şu anda discord sunucumuza erişim sağlayamazsınız.

Persona 5 Royal —Yapım Aşamasında

Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam: 2, Üyeler: 0, Misafirler: 2)

Şöyle anlatayım, jrpg'lerde metinlerin olduğu dosyaların içerisinde metinlerle birlikte çok sayıda kod içeriyor. Eğer kodları silip çeviri yaparsan oyun çalışmaz. Kodları ayıklayıp sonradan dahil etmeye kalksan normal çeviriden daha da zorlaşır. Kodlarla birlikte yapay zekaya çevirtirsen, kodların bozulmadığı durumda -ki yapay zeka kodların içinden geçiyor- çeviri saçmalar, kodları da çeviriye dahil ettiği için. Yani içerdiği kodlar yüzünden makine çeviri yapmak mümkün olmuyor, olsa bile dediğin gibi hiç alakasız şeyler çıkıyor. Ki bunu başarmak bile büyük bir olay, çünkü jrpg'lerde tek bir kod bozulursa oyun açılmaz, patlar. Diğer oyunlardaki bu durum en fazla hatalı kodu oyunda görürsün. Bu yüzden makine çeviri jrpg'lerde mümkün olmuyor. Gerçekten çok emek istiyor. Bundan dolayı da jrpg'lere yama yapanlar çok çok az. Umarım anlatabilmişimdir.

Doğru söylüyorsun, ama hazırda bekleyen çakallar var. Bir tane hata görse ana avrad küfür edecek cinsten. Bu yüzden böyle çıkaracağıma, hiç çıkarmam.
metaphor refantazio oynarken de aynısı oluyor ceviri uygulaması sacmalıyor düzgün bir ceviri yapamıyor

yosuew

Çırak
Şöyle anlatayım, jrpg'lerde metinlerin olduğu dosyaların içerisinde metinlerle birlikte çok sayıda kod içeriyor. Eğer kodları silip çeviri yaparsan oyun çalışmaz. Kodları ayıklayıp sonradan dahil etmeye kalksan normal çeviriden daha da zorlaşır. Kodlarla birlikte yapay zekaya çevirtirsen, kodların bozulmadığı durumda -ki yapay zeka kodların içinden geçiyor- çeviri saçmalar, kodları da çeviriye dahil ettiği için. Yani içerdiği kodlar yüzünden makine çeviri yapmak mümkün olmuyor, olsa bile dediğin gibi hiç alakasız şeyler çıkıyor. Ki bunu başarmak bile büyük bir olay, çünkü jrpg'lerde tek bir kod bozulursa oyun açılmaz, patlar. Diğer oyunlardaki bu durum en fazla hatalı kodu oyunda görürsün. Bu yüzden makine çeviri jrpg'lerde mümkün olmuyor. Gerçekten çok emek istiyor. Bundan dolayı da jrpg'lere yama yapanlar çok çok az. Umarım anlatabilmişimdir.

Doğru söylüyorsun, ama hazırda bekleyen çakallar var. Bir tane hata görse ana avrad küfür edecek cinsten. Bu yüzden böyle çıkaracağıma, hiç çıkarmam.
Cevapladığınız için sağolun.

lsncelot

Çaylak
hocam yaptığınız işin zorluğu ve büyüklüğü bir yana persona serisinde yapılmış ilk çeviri olacak umarım çevirinizin etkisi büyük olur ve geçmiş persona oyunlarının da çevirilerini görürüz.

bhasenes

Yönetici
Yönetici

Blücher

Çaylak
Şimdiden ellerinize sağlık, Persona 4 vs 5'e ocaktan itibaren başlamayı düşünüyordum ama yama hazırlanmasını duyunca yaz aylarına erteledim, lütfen kendinizi baskı altında hissetmeyin, kendi temponuzda devam edin.

Outworld

Çırak
hocam ne durumdayız test yüzdeliği nedir ona göre final fantasylere girişicem
girişebilirsin kardeşim rahat kafayla oynanabilecek bir oyun Final Fatasy serisi zaten Persona oyunları kadar 80-90 saatini gömmeni istemiyor senden özellikle ha tabi full %100 bitiricem dersen her JRPG 100 saat istiyor senden öyle bir problem var ben GFN ile FF16'ya başladım 1 haftada endgame'e ulaştım sayılır bir 10-15 saati falan kalmıştır herhalde bitirmeme sonra DLC ler var tabi ardından yama çıkarsa anında Persona 5'e geçeceğim olmadı Final Fantasy 7 Remake'e başlayacağım da Part 2 falan çıkmasını bekliyorum bilgisayara da oda 23 ocakta çıkacak PC Portu

yosuew

Çırak
girişebilirsin kardeşim rahat kafayla oynanabilecek bir oyun Final Fatasy serisi zaten Persona oyunları kadar 80-90 saatini gömmeni istemiyor senden özellikle ha tabi full %100 bitiricem dersen her JRPG 100 saat istiyor senden öyle bir problem var ben GFN ile FF16'ya başladım 1 haftada endgame'e ulaştım sayılır bir 10-15 saati falan kalmıştır herhalde bitirmeme sonra DLC ler var tabi ardından yama çıkarsa anında Persona 5'e geçeceğim olmadı Final Fantasy 7 Remake'e başlayacağım da Part 2 falan çıkmasını bekliyorum bilgisayara da oda 23 ocakta çıkacak PC Portu
hacım bende az önce dmc5 bitirdim çok iyiydi.
listemde ff16 var ama şuan ff7 rebirth çıkıcak dediğin gibi 23ünde.
ikili paketi var steamde onu alıp oynayacağım yakında.
bayada ucuz ikili paketi haberin olsun 55 dolar iki oyun birlikte steamde.

Outworld

Çırak
hacım bende az önce dmc5 bitirdim çok iyiydi.
listemde ff16 var ama şuan ff7 rebirth çıkıcak dediğin gibi 23ünde.
ikili paketi var steamde onu alıp oynayacağım yakında.
bayada ucuz ikili paketi haberin olsun 55 dolar iki oyun birlikte steamde.
niye Steam'den alıyorsun ki Dolar Komisyonu yiyeceğine bankadan git Epic'den al orada da %30 indirimde hoş

Son mesajlar

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6
Geri