09:05:00

Persona 5 Royal —Yapım Aşamasında

Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam: 1, Üyeler: 0, Misafirler: 1)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

artikbanlanmakistemiyorum

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
bunların tamamı doku
1250 tane doku dosyası var hepsi de karman çorman, bakalım nasıl olacak

Düşün aşağıdaki gibi 1250 tane dosya var...

Ekli dosyayı görüntüle 9861
persona özellikleri falan doku değil ise bence hiç uğraşma hocam çok. ama eğer diyosan ben çeviricem, hazır bir persona 5 fontu bulunabilir. hatta şöyle yazı stilleri buldum buna bi tık benziyor. adları earwig factory. expose-typeface, expose-regular. bunlar bayağı iyiler

RazielSekai

Destekçi Üye
Destekçi Üye
Şimdi gelelim yamaya, herhalde normal oynayışla 7 ila 10 günde bitecek bir bölüm kaldı. Ancak test yaptığım için tahminimce 25-30 günde biter gibi geliyor. Ama bakın yine söylüyorum, TARİH VERMİYORUM. Çünkü işlerimden dolayı aksaya bilir. Bu zamana kadar sabırla beklediniz. Az daha sabredin.
hala farklı yolları da test ediyor musun yoksa tek rotada mı ilerliyorsun, bu yaz anca biter diye düşünüyordum utandırdın beni kral eline sağlık.

onveX

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Şimdi gelelim yamaya, herhalde normal oynayışla 7 ila 10 günde bitecek bir bölüm kaldı. Ancak test yaptığım için tahminimce 25-30 günde biter gibi geliyor. Ama bakın yine söylüyorum, TARİH VERMİYORUM. Çünkü işlerimden dolayı aksaya bilir. Bu zamana kadar sabırla beklediniz. Az daha sabredin.
hocam yamayi cikarinda siz 2 sene daha bekleriz gerekirse

bhasenes

Yönetici
Yönetici
hala farklı yolları da test ediyor musun yoksa tek rotada mı ilerliyorsun, bu yaz anca biter diye düşünüyordum utandırdın beni kral eline sağlık.
Hayır tek yol gidiyorum, keşke baştan öyle yapsaydım.

bhasenes

Yönetici
Yönetici
Pikachu bey bu gibi aşırı basit şeyler bırakılacak mı oyunun havası adına, yoksa her şeyi çeviriyor musun. Bu arada eline sağlık gerçekten de zor bir iş saygı duyuyorum
Dediğini anlamadım.

Lcorazon

Çaylak
Evet dendiği gibi oyunla özdeşleşmiş kelimeler mesela persona, Baton Pass gibi basit olan ve oyunun atmosferine dahil olan kelimeler çevrilmekte midir meraktan sormak istedim :D

KingDiyar

Destekçi Üye
Destekçi Üye
Evet dendiği gibi oyunla özdeşleşmiş kelimeler mesela persona, Baton Pass gibi basit olan ve oyunun atmosferine dahil olan kelimeler çevrilmekte midir meraktan sormak istedim :D
Atmosfer ne alaka kardeşim, ''persona'' gibi isimler tamam okey ama diğerlerinin bilerek bırakılması saçma olur, log yada evening morning gibi kelimelerin anlamını bilsem de hatta herkes bilse bile, diğer çoğu şeyin Türkçe olurken bunun böyle kalması beni oyunu oynarken rahatsız eder.

Stl50

Çaylak
Tekrardan elinize sağlık

Bayers

Çırak
Ustam bu sene sınav senem mümkünse yazın çıkartır mısınız, çıkınca tüm irade mi kullanmak zorunda kalacağım yoksa😁

bhasenes

Yönetici
Yönetici
sanırım temel, oyunla özleşmiş kelimelerden bahsediyor
Onların neredeyse hiçbirini çevirmedim, apaçık çevrilecekler dışında.

Persona, Baton Pass, Hold-Up, tarot kartları gibi kelimeler aynı... ama mesela 1 More bunu 1 Daha yaptım, bir diğeri All-Out Attacks-Topyekûn Saldırı gibi. Diğerlerini oyun içinde görürsünüz.

Bu arada, “calling card” kelimesi “çağrı kartı” olarak çevrilirse, oyunun her yerinde “çağrı kartı” olarak çevrilmiştir, bir yerde başka bir şey, başka bir yerde başka bir şey olarak çevrilmemiştir (dikkatimden kaçtıysa üzgünüm).

Atmosfer ne alaka kardeşim, ''persona'' gibi isimler tamam okey ama diğerlerinin bilerek bırakılması saçma olur, log yada evening morning gibi kelimelerin anlamını bilsem de hatta herkes bilse bile, diğer çoğu şeyin Türkçe olurken bunun böyle kalması beni oyunu oynarken rahatsız eder.
Eğer senin "evening" olarak kast ettiklerin dokuysa, dokularda çeviri oranım %15 gibi, ki yapılanlarda önemli olan dokular. Ama eğer oyun içinde kast ettiklerin ise mesela "Really? OK, then I'll stop by in the evening." bunu "Gerçekten mi? Tamam, o zaman sana evening uğrarım." saçma olacağı için çevirdim.

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Son mesajlar

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6
Geri